article
1.6240423
Valentina Scandolara wint haar derde Draai van de Kaai. Ook Thalita de Jong bijt haar tanden stuk op de felle Italiaanse. De wereldkampioene veldrijden kijkt ondertussen om naar een andere ploeg en gaat deze winter vol voor het veld.
Thalita de Jong gaat vol voor het veld
Valentina Scandolara wint haar derde Draai van de Kaai. Ook Thalita de Jong bijt haar tanden stuk op de felle Italiaanse. De wereldkampioene veldrijden kijkt ondertussen om naar een andere ploeg en gaat deze winter vol voor het veld.
http://www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/thalita-de-jong-gaat-vol-voor-het-veld-1.6240423
2016-08-03T17:03:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6240424.1470243647!image/image-6240424.JPG
Nederland,Sport,wielrennen,Thalita de Jong,hermes
Sport Regionaal
Home / Sport / Sport Regionaal / Thalita de Jong gaat vol voor het veld

Thalita de Jong gaat vol voor het veld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Thalita de Jong uit Ossendrecht reed rondenlang achter de kopgroep aan en werd uiteindelijk vijfde. foto Marcel Otterspeer / pix4profs
  Valentina Scandolara wint haar derde Draai van de Kaai. Ook Thalita de Jong bijt haar tanden stuk op de felle Italiaanse. De wereldkampioene veldrijden kijkt ondertussen om naar een andere ploeg en gaat deze winter vol voor het veld.

  ROOSENDAAL - Thalita de Jong wist maandag van geen opgeven. Terwijl ze rondenlang geen meter dichterbij de kopgroep kwam, reed de wereldkampioene veldrijden stug door. "Kom op, ik ga niet terug in het peloton zitten", zei de Raborenster uit Ossendrecht, nadat ze als vijfde over de streep was gekomen.

  De Jong maakte tijdens haar achtervolging van de nood een deugd. "Goed afzien en een lekkere training." De West-Brabantse is bezig aan een sterk seizoen. In de Giro Rosa won ze een rit. "Ik merk dat ik weer een stap heb gezet", zegt De Jong daarom. "Ik merk vooral dat ik bergop beter ben geworden."

  Ze hoopt het binnenkort te laten zien in de Ronde van Noorwegen of de Lotto Belgium Tour. Het WK in Qatar slaat De Jong over. "Te vlak", lacht ze. En, nog erger: "Dan zou ik het begin van het crossseizoen missen." De wereldkampioene heeft immers besloten deze winter vol voor het veldrijden te gaan. "Ik wil die trui graag zoveel mogelijk laten zien."

  Andere ploeg
  In welk tricot ze volgend jaar op de weg te zien is, is volgens haar nog niet helemaal duidelijk. De Jong's huidige team Rabo Liv lijkt te blijven bestaan nu er zich een nieuwe hoofdsponsor heeft aangediend. "Maar misschien ga ik ook wel naar eeen andere ploeg. Daar kan ik nu nog niks over zeggen", verzekert De Jong, die maandag in de Draai van de Kaai de slag miste op het moment dat Chantal Blaak, Valentina Scandolara, Amy Pieters en haar ploeggenote Lucinda Brand het hazenpad kozen. "Ik was ook al een paar keer meegesprongen, maar de aanval met Lucinda was dus de goede."

  In de laatste ronden speelde Scandolara het spel slim. Zuinigjes liet ze de anderen het werk doen. In de sprint troefde de 27-jarige Italiaanse met name de snelle Pieters af. "Ze had de goede laatste bocht te pakken", moest Pieters toegeven.

  Van daaruit trok Scandolara hard door en won ze haar derde Draai van de Kaai. Na de huldiging liet ze weten een vrouw van tradities te zijn. "Daarom ga ik nu lekker friet met frikandellen eten. Dat is hier in Roosendaal mijn traditie."