article
1.6209584
BMX'ers focussen zich met muziek op hun run van de waarheid. Twan van Gendt uit Velddriel heeft sinds woensdag zijn eigen track, geschreven door rapper Diggy Dex.
BMX'er Twan van Gendt met muziek van Diggy Dex de BMX-schans af in Rio (video)
BMX'ers focussen zich met muziek op hun run van de waarheid. Twan van Gendt uit Velddriel heeft sinds woensdag zijn eigen track, geschreven door rapper Diggy Dex.
http://www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/bmx-er-twan-van-gendt-met-muziek-van-diggy-dex-de-bmx-schans-af-in-rio-video-1.6209584
2016-07-20T11:33:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4867718.1429465609!image/image-4867718.JPG
Etten-Leur,Sport,bmx,twan van gendt,tijdrit,olympische spelen,hermes
Sport Regionaal
Home / Sport / Sport Regionaal / BMX'er Twan van Gendt met muziek van Diggy Dex de BMX-schans af in Rio (video)

BMX'er Twan van Gendt met muziek van Diggy Dex de BMX-schans af in Rio (video)

Videos
1
Foto's
2
Reacties
Reageer

Uitgelichte video

Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Twan van Gendt
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BMX'ers focussen zich met muziek op hun run van de waarheid. Twan van Gendt uit Velddriel heeft sinds woensdag zijn eigen track, geschreven door rapper Diggy Dex.

  Geen gestamp. Geen achtbaan van oorverdovend harde beats. "Ik houd niet van te snelle nummers", zegt Twan van Gendt nadat hij met een rondje 37.8 op de 'Rio-baan' van Papendal het jongste nummer van rapper Diggy Dex in stijl ten doop heeft gehouden. "Het gaat om de juiste flow."

  BMX'ers zijn stoere mannen op kleine fietsjes. Ze suizen met ware doodsverachting van een torenhoge schans af om zich vervolgens met hoge snelheid in een achtbaan van kombochten en springheuvels te gooien. Diggy Dex heeft iets met deze mannen. En dus zei hij spontaan ja toen fan Twan van Gendt (uit Velddriel) hem vroeg een speciale track te schrijven voor diens olympische tijdrit in Rio de Janeiro.

  Op de baan in Papendal, binnen Europa de enige replica van de wedstrijdpiste in Rio, kwam de rapper gisteren zijn nummer presenteren. Niet alleen qua ritme en snelheid is het lied op het lijf van Van Gendt geschreven. Wat vooral opvalt is de tekst. "Het nummer heet Als je valt, zegt Diggy Dex als in de brandende hitte de Franse en Deense selecties onverstoorbaar hun rondjes blijven draaien op de baan die bestaat uit en mix van beton en gravel.

  Terugknokken

  De rapper is namelijk gegrepen door het verloop van de carrière van de Brabantse Rio-ganger. Van Gendt moest zich enkele keren terugknokken na een zware val. "Het is de metafoor van het leven: vallen en weer opstaan. Iedere keer weer kom je er sterker uit."

  Geïnspireerd door de veerkracht van Van Gendt rapt de rapper: 'Je hebt de hemel geproefd, je hebt de hel gevoeld.'

  Valpartijen

  De korte versie wordt afgespeeld tijdens de tijdrit. "Iedere rijder mag zijn eigen muziek uitkiezen. Ik heb nu mijn geheel eigen, voor mij geschreven nummer. Daarmee ben ik in de wereld de eerste", glundert Van Gendt. Dat het nummer Als je valt heet, voelt niet ongemakkelijk, zegt hij. "Zonder die valpartijen, was ik namelijk niet zover gekomen. Ik heb het nodig om de grens op te zoeken. Alleen dan word je beter."

  Van Gendt zet zijn helm op en zegt dat hij nu even niet meer zit te wachten op de val. Hij wil naar Rio om samen met Diggy Dex naar beneden te suizen.