article
1.6608903
OUDENBOSCH / BREDA - Hij is te jong om te hebben gedroomd over Annamarie Thomas. Maar samen met haar bestormt Jarle Gerrits de top.
Annamarie Thomas laat Jarle Gerrits uit Oudenbosch dromen
OUDENBOSCH / BREDA - Hij is te jong om te hebben gedroomd over Annamarie Thomas. Maar samen met haar bestormt Jarle Gerrits de top.
http://www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/annamarie-thomas-laat-jarle-gerrits-uit-oudenbosch-dromen-1.6608903
2016-11-04T10:09:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6608967.1478254117!image/image-6608967.JPG
Sport Regionaal
Home / Sport / Sport Regionaal / Annamarie Thomas laat Jarle Gerrits uit Oudenbosch dromen

Annamarie Thomas laat Jarle Gerrits uit Oudenbosch dromen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jarle Gerrits (15) rijdt volgens zijn trainster Annamarie Thomas nu al gruwelijk hard. foto Else Loof/Pix4Profs

  OUDENBOSCH / BREDA - Hij is te jong om te hebben gedroomd over Annamarie Thomas. Maar samen met haar bestormt Jarle Gerrits de top.

   

  Annamarie Thomas wijst na afloop van de training trots en vertederd in de richting van haar blonde beugelbekkie. "Dat is hem”, zegt de 45-jarige oud-schaatsster doelend op Jarle Gerrits. "Hij rijdt nu al gruwelijk hard.”

  Het 15-jarige schaatstalent uit Oudenbosch hoort het verlegen lachend aan. Hij is één van haar drie zuidelijke pupillen die momenteel op de sprint de landelijke ranglijst bij de C-junioren aanvoeren. Want naast Gerrits (38,57), weten ook Olav Kooi (Numansdorp) en Dylan van Beuzekom (Ameide) hoe ze een 500 meter moeten rijden.

  Of Gerrits als kleine jongen ooit van de voormalige publiekslieveling heeft gedroomd? "Daarvoor ben ik echt te jong”, lacht hij. "Ik wist niet wie ze was. Nu wel.”

  Gerrits viel Thomas op vanwege zijn techniek en snelheid. "Zelf zie je dat niet, maar ik zette mijn ijzer kennelijk goed recht weg, waardoor ik direct in het goede ritme kwam.”

  Inmiddels heeft hij zichzelf ontdekt als een sprinter. "Dat vind ik tenminste leuker om te doen dan de langere afstanden. Kort en fel, dat ligt me.”