article
1.6364697
VOETBAL - Deze maand bestaat NAC 104 jaar, maar niet eerder was het verloop van spelers zo groot in de geschiedenis van de immer roerige volksclub als dit jaar. 41 mutaties vonden er plaats op het veld. Download de spelers hier groot in de grafiek.
Wie zijn die nieuwe NAC spelers? (graphic)
VOETBAL - Deze maand bestaat NAC 104 jaar, maar niet eerder was het verloop van spelers zo groot in de geschiedenis van de immer roerige volksclub als dit jaar. 41 mutaties vonden er plaats op het veld. Download de spelers hier groot in de grafiek.
http://www.bndestem.nl/sport/nac/wie-zijn-die-nieuwe-nac-spelers-graphic-1.6364697
2016-09-09T11:11:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6364758.1473422694!image/image-6364758.jpg
Breda,Sport,nac,nacpraat,spelers
NAC
Home / Sport / NAC / Wie zijn die nieuwe NAC spelers? (graphic)

Wie zijn die nieuwe NAC spelers? (graphic)

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   NAC spelers seizoen 2016 - 2017
  VOETBAL - Deze maand bestaat NAC 104 jaar, maar niet eerder was het verloop van spelers zo groot in de geschiedenis van de immer roerige volksclub als dit jaar.
  41 mutaties vonden er plaats op het veld. Download de spelers hier groot in de grafiek.

  Een recordaantal van 19 spelers vertrokken er ten opzichte van vorig seizoen. Daar kwamen 22 nieuwkomers voor in de plaats. Twee compleet nieuwe elftallen. Het woord extreem is hier op zijn plaats.

  Oud
  In vergelijking met vorig seizoen zijn slechts zes spelers overgebleven: de reservekeepers Andries Noppert en Sven van der Maaten, de verdedigers Jesse van Bezooijen en Kevin van Diermen, middenvelder Grad Damen en aanvaller Danny Verbeek.

  Nieuw
  De rest is nieuw. De selectie bestaat uit 28 spelers en kent zeven huurlingen (Jorn Brondeel, Shane O’Neill, Ashley Smith-Brown, Charni Ekangamene, Thomas Agyepong, Brandon Barker en David Faupala). De huurovereenkomst van Brondeel is voor twee jaar, de andere zes zijn allen voor één jaar in bruikleen in Breda gestald.

  De samenwerking met Manchester City heeft tot dusverre voor dit seizoen concreet vier talenten opgeleverd die bij NAC ervaring moeten opdoen. Smith-Brown, Agyepong, Faupala en Barker moeten in de voetsporen van Enes Ünal treden die in de vier maanden dat hij bij NAC speelde begin dit jaar aantoonde een absolute meerwaarde te zijn. Divine Naah was daarentegen een dertien in een dozijn voetballer die weinig meerwaarde had.

  De voormalig jeugdspelers Bart Meijers, Gino Demon en Feyo Glim zijn op amateurbasis naar het eerste doorgeschoven en Bodi Brusselers zal nog dit kalenderjaar zijn eerste profcontract bij de Bredanaars tekenen. Club en speler zijn met elkaar in gesprek.

  Opvallend is verder de Belgische enclave bij NAC. Niet minder dan een half dozijn zuiderburen staat onder contract bij de Parel van het Zuiden: Brondeel, Arno Verschueren, Ekangamene, Olivier Rommens, Robbie Haemhouts en Cyriel Dessers.

  Bekijk en download de spelers hier groot en vrijdag in BN DeStem

  Afbeelding