article
1.6271316
ZUNDERT - Na een mislukt uitstapje in de Engelse eerste divisie denkt Brandon Barker (19) dat de Nederlandse competitie en de manier van spelen hier hem beter past.
'The boy from Manchester' denkt te gedijen bij NAC
ZUNDERT - Na een mislukt uitstapje in de Engelse eerste divisie denkt Brandon Barker (19) dat de Nederlandse competitie en de manier van spelen hier hem beter past.
http://www.bndestem.nl/sport/nac/the-boy-from-manchester-denkt-te-gedijen-bij-nac-1.6271316
2016-08-17T08:26:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6271348.1471422239!image/image-6271348.jpg
Breda,Sport,Manchester City,Brandon Barker,NAC,hermes
NAC
Home / Sport / NAC / 'The boy from Manchester' denkt te gedijen bij NAC

'The boy from Manchester' denkt te gedijen bij NAC

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Brandon Barker
   Titel
   Brandon Barker
  ZUNDERT - Na een mislukt uitstapje in de Engelse eerste divisie denkt Brandon Barker (19) dat de Nederlandse competitie en de manier van spelen hier hem beter past. 

  Een half dozijn stagiairs, uitzendkrachten en huurlingen stuurt Manchester City naar Breda, voordat Brandon Barker begin augustus arriveert voor een eerste kennismaking. Na één training weten zijn nieuwe teamgenoten genoeg. Dit is, ieder op zijn eigen positie beoordeeld uiteraard, by far de meest flitsende van het stel. Een klasbak, zo vinden zij. Barker wordt door NAC voor een jaar gehuurd: "Het vleit mij als dat gezegd wordt. Ik zal proberen aan de verwachtingen te voldoen."

  Comfortzone
  Hoewel het afwachten is hoe de Engels jeugdinternational acclimatiseert in Breda, lijkt Barker op voorhand, gezien zijn kwaliteiten, een voltreffer te zijn. Hij werkte de voorbereiding op dit seizoen af met het eerste van City. Onder leiding van Pep Guardiola en kreeg 45 minuten tegen grootmacht Bayern München. "Guardiola is fantastisch. Een voorrecht om onder hem te mogen trainen. Ik heb kort met hem gesproken. Voor mijn ontwikkeling was het beter ergens anders te spelen."

  Concurrentie
  Barker maakte vorig jaar onderdeel uit van de Elite Development Squad. Het beloftenteam van Manchester City, de toplaag van de City Football Academy. "Maar de concurrentie is groot. Daarom is het beter om verhuurd te worden", zegt Barker. "NAC beschouw ik niet als een stap terug. Alles overzien is dit de beste beslissing. Zeker ook met mijn manier van spelen. I like Dutch football and the way of playing in Holland," zegt Barker, die denkt dat zijn manier van spelen perfect past in Nederland.

  Sfeer
  "Ik houd van dribbelen, acties maken, mijn tegenstander opzoeken, een-tegen-een, assists geven. And I love scoring. Nederland heeft veel grote spelers voortgebracht en staat bekend om de goede opleiding. Bij jullie draait het om de bal. Bij mij ook. Ik kijk enorm uit naar mijn debuut. De thuiswedstrijd tegen Utrecht heeft de laatste twijfels weggenomen. De sfeer in het stadion was geweldig. In Engeland komen meer toeschouwers kijken, maar lang niet altijd maken ze zoveel kabaal. I like that."