article
1.6336323
BREDA - Meer dan 2,5 jaar na zijn afscheid bij NAC kreeg Anthony Lurling gisteren zijn afscheidswedstrijd. Nog een keer liet hij zich toezingen door zijn fans.
Lurling geniet van het applaus tijdens afscheidswedstrijd in Breda
BREDA - Meer dan 2,5 jaar na zijn afscheid bij NAC kreeg Anthony Lurling gisteren zijn afscheidswedstrijd. Nog een keer liet hij zich toezingen door zijn fans.
http://www.bndestem.nl/sport/nac/lurling-geniet-van-het-applaus-tijdens-afscheidswedstrijd-in-breda-1.6336323
2016-09-03T07:54:30+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6336324.1472888377!image/image-6336324.jpg
Nederland,Sport,Voetbal-betaald,voetbal,Lurling,nacpraat,NAC,hermes
NAC
Home / Sport / NAC / Lurling geniet van het applaus tijdens afscheidswedstrijd in Breda

Lurling geniet van het applaus tijdens afscheidswedstrijd in Breda

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Op de schouders van zijn ex-medespelers gaat Anthony Lurling voor de laatste keer van het NAC-veld. foto Else Loof
  BREDA - Meer dan 2,5 jaar na zijn afscheid bij NAC kreeg Anthony Lurling gisteren zijn afscheidswedstrijd. Nog een keer liet hij zich toezingen door zijn fans.

  Hij klapt zijn handen blauw, wuift vrijwel onophoudelijk met zijn handen en pinkt een traantje weg. Uiteraard. Anthony Lurling is een emotionele jongen. Hij geniet van het moment. Dat het Rat Verlegh Stadion gevuld is met 3.000 toeschouwers, een aantal dat NAC meldt, deert hem niet. Zij die wel komen voor zijn afscheidswedstrijd, uiten hun liefde aan 'de Messi van Breda.'

  In januari 2014 vertrekt Lurling nog door de achterdeur bij NAC na een hoog oplopend conflict met toenmalig trainer Nebojsa Gudelj. Twee jaar en acht maanden geleden is dat alweer. Dat gegeven in combinatie met de vraagprijs van tien euro voor een kaartje, weerhoudt een groot deel van de bijna 11.000 seizoenkaarthouders naar het stadion te komen. Omdat het openen van het stadion een kleine 15.000 euro kost en NAC geld wil overhouden aan de wedstrijd, blijven de eretribune en Vak G dicht. Op Vak G ligt wel een metershoge vlag over de stoeltjes. 'Jelle redt' staat erop.

  Het is een verwijzing naar Jelle ten Rouwelaar, in alles nog steeds hét boegbeeld van de club. De doelman bedankte deze zomer vriendelijk voor het aanbod van de club een afscheidswedstrijd te organiseren. Een ereronde volstaat. Eigenlijk is Peter Remie de enige geweest die een afscheidsduel heeft gekregen.

  Het applaus van het volk, is de brandstof waarop Lurling rijdt. En dus gooit hij er nog maar eens vliegende tackle uit op het natte veld. Net als die gedenkwaardige 5 mei van 2013. In retroperspectief zijn laatste eresaluut. Het officieuze afscheidsduel van Lurling die verdeeld over twee periodes 7,5 jaar voor NAC speelt en tot 252 wedstrijden komt. Met twee goals en twee assists buigt hij op 5 mei van 2013 een 1-3-achterstand om in een 5-3 zege op Roda JC, terwijl hij eerder nog aan rood is ontsnapt. Lurling houdt NAC daarmee hoogstpersoonlijk in de eredivisie. Het is die wedstrijd die Lurling de bijnaam 'de Messi van Breda' oplevert en hem een heldenstatus bezorgt. Op zijn 39e neemt hij opnieuw afscheid van hen die hem adoreren. Hij geniet er zichtbaar van.