Volledig scherm
Luka Modrić © AP

Luka Modric verdacht van meineed

Justitie in Kroatië neemt sterspeler Luka Modric van Real Madrid op de korrel. De middenvelder van de Spaanse topclub zou een valse getuigenis hebben afgelegd in een rechtszaak tegen de voormalige directeur van zijn oude club Dinamo Zagreb, meldden Kroatische media.

Op meineed staat in Kroatië een celstraf variërend van zes maanden tot vijf jaar.

Modric is een belangrijke getuige in een corruptiezaak tegen Zdravko Mamic. Een van de aantijgingen is dat hij geld uit de transfer in 2008 van Modric naar Tottenham Hotspur in eigen zak stak en niet in de clubkas. Modric legde op 13 juni voor de rechtbank een verklaring af over zijn aandeel in de transfer, maar hij zou daarna belangrijke details hebben gewijzigd. Volgens het Openbaar Ministerie in Osijek is daarmee zijn verklaring onder ede vals geweest.

Modric speelt sinds 2012 bij Real Madrid. Zijn contract werd onlangs verlengd tot 2020.

  1. Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Vreven niet bezig met Snollebollekes: 'PSV heeft mijn aandacht'

    Hij kan er hartelijk om lachen als De Snollebollekes ter sprake komen, Stijn Vreven weet wie het zijn. Hij kent ze van het promotiefeest en de huldiging op P5 eind mei waar De Snollebollekes 20.000 dolblije mensen met hun lied ‘Links Rechts’ over het parkeerterrein naast het stadion lieten hossen. ,,Maar ik ben nu vooral met PSV bezig, dat heeft mijn aandacht”, zegt de trainer. Een lach kan hij desondanks niet onderdrukken, ook dit is NAC.