Volledig scherm
Nicklas Bendtner © ANP

Bendtner waarschuwt Ajax met wereldgoal

De verdediging van Ajax moet donderdag vooral Nicklas Bendtner in de gaten houden. De spits van Rosenborg bewijst met zijn doelpunt tegen Molde FK dat het met de vorm wel goed zit.

Met nog 17 minuten te gaan, en een 1-0 achterstand, krijgt de 29-jarige voormalig aanvaller van onder andere Arsenal en Juventus de bal aangespeeld aan de rechterkant van het strafschopgebied. De Deen aarzelt niet en schiet de bal op sublieme wijze, met de buitenkant van zijn voet, in de verre kruising.

Door de treffer wordt het 1-1 waarna uiteindelijk Anders Konradsen het winnende doelpunt voor Rosenborg maakte. De tegenstander van Ajax in de laatste voorronde van de Europa League blijft daardoor fier aan kop in Noorwegen.

  1. Indrukwekkende minuut stilte in Camp Nou voor slachtoffers van aanslagen

    Indrukwekkende minuut stilte in Camp Nou voor slachtoffers van aanslagen

    De spelers van FC Barcelona en Real Betis hebben voorafgaand aan hun eerste competitieduel een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen op de Ramblas en Cambrils, waarbij in totaal 14 doden vielen. De spelers van FC Barcelona dragen bovendien niet hun namen op de achterkant van hun shirt, maar slechts het woord 'Barcelona' staat boven hun rugnummer. De harde kern van FC Barcelona is volledig in het zwart gekleed bij het duel.