article
1.6282468
Zaterdagnamiddag ontving zaterdag derdeklasser Kogelvangers in Willemstad buurman Klundert in het bekertoernooi.
Slappe Moerdijkse bekerderby
Zaterdagnamiddag ontving zaterdag derdeklasser Kogelvangers in Willemstad buurman Klundert in het bekertoernooi.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/slappe-moerdijkse-bekerderby-1.6282468
2016-08-22T06:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6282470.1471810360!image/image-6282470.JPG
Nederland,Sport,derby,districtsbeker,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Slappe Moerdijkse bekerderby

Slappe Moerdijkse bekerderby

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Cees van Drimmelen van het debuterende zondagteam van Klundert (rechts) in duel met Luc Messer van Kogelvangers. De bekerderby in Willemstad trok weinig bekijks. foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs
  Zaterdagnamiddag ontving zaterdag derdeklasser Kogelvangers in Willemstad buurman Klundert in het bekertoernooi.

  Een primeur: Klundert trad voor het eerst in een officiële wedstrijd aan met een zondagelftal. Het bij elkaar geraapte team moest echter het onderspit delven tegen Kogelvangers, 2-0. Eerste ronde districtsbeker

  Haast muisstil is het op het Artiflex Sportpark, een half uur voor aanvang van het bekerduel. Uit niets blijkt dat er een heuse derby op de rol staat. De parkeerplaats vertoont voldoende lege plekken, aan de bar van de kantine drinkt een vijftal mannen bier.

  Misschien dertig, hooguit veertig toeschouwers zijn getuige van een belabberd treffen aan de Grintweg, net buiten de vesting van Willemstad. Het is goed toeven in de lichtbrandende zon, eenstevige bries zorgt voor een prettig verkoeling.

  De voorwaarden voor een zomers dagje Noordzeestrand. Naarmate de eerste helft vordert, neemt de wind stormachtige vormen aan, het duel daarentegen kabbelt geruisloos voort. Het meest in het oog springend is nog wel dat beide teams opvallend veel moeite hebben de bal naar dezelfde kleur te spelen, terwijl het contrast tussen het groen van Kogelvangers en het Klunderts wit met rode en blauwe banen toch overduidelijk is.

  In de tweede helft blijkt toch iets van klassenverschil. Beter geformuleerd: Kogelvangers is dan iets minder slecht dan Klundert. De gastheren scoren dan ook, eerst via Marc Gorter en daarna Daan Oudhof. Het zondagse plezierelftal van Klundert vindt niet meer de kracht om de middellijn over te steken. Intussen pakken zich donkere wolken samen en precies op tijd, vlak voordat de eerste druppels neerdalen, maakt arbiter Maalman een einde aan het duel, waarmee hij alle aanwezigen uit hun lijden verlost.

  Kogelvangers - Klundert 2-0 (0-0). 1-0 Marc Gorter, 2-0 Daan Oudhof.

  Lees maandag meer in BN DeStem