article
1.6310946
AMATEURVOETBAL - Na de degradatie acteert The Gunners uit Breda dit seizoen in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal.
Promotie met The Gunners voelt als een 'must' voor wereldreiziger Thierno Sy
AMATEURVOETBAL - Na de degradatie acteert The Gunners uit Breda dit seizoen in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/promotie-met-the-gunners-voelt-als-een-must-voor-wereldreiziger-thierno-sy-1.6310946
2016-08-29T11:31:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6311142.1472470203!image/image-6311142.JPG
Nederland,Sport,amateurbijlage,The Gunners,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Promotie met The Gunners voelt als een 'must' voor wereldreiziger Thierno Sy

Promotie met The Gunners voelt als een 'must' voor wereldreiziger Thierno Sy

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Thierno Sy van The Gunners aan de bal in het bekerduel tegen Beek Vooruit. foto Johan wouters/ pix4profs
  AMATEURVOETBAL - Na de degradatie acteert The Gunners uit Breda dit seizoen in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal.

  The Gunners is afgezakt naar een bedenkelijk niveau: de vierde klasse. Dat betekent voetballen tegen de zaterdagelftallen van zondagclubs als Dosko, Halsteren en Beek Vooruit, veelal ploegen met een hoog gezelligheidsgehalte. Oké, misschien best wel leuk voor veel jongens om ook eens tegen Pierre van Hooijdonk te voetballen, maar voor een vlaggenschip van een voetbalvereniging is het eigenlijk ietwat beschamend om aan te moeten treden tegen voetballers die de leeftijd van vijftig jaar benaderen of al gepasseerd zijn. Trainer Clerx onderkent het, maar waarschuwt voor onderschatting: "Mijn spelers moeten niet denken dat ze op tachtig procent tegen welke tegenstander dan ook kunnen beginnen."

  Middenvelder Thierno Sy, voor het derde jaar verbonden aan de club uit de Haagse Beemden, is het daarmee eens. Hij maakt zich er echter niet zo druk over, het spelen tegen teams waarbij het recreatieve voorop staat. "We moeten gewoon terug naar die derde klasse, van wie we daarvoor moeten winnen maakt me helemaal niets uit", zegt hij. "We weten waar het aan gelegen heeft het afgelopen jaar. Door onregelmatige werktijden van veel spelers hebben we bijna iedere wedstrijd in een andere samenstelling moeten spelen. Dat is veranderd, dit seizoen zullen we echt meer vastigheid hebben. Ik zie daarom geen enkele reden waarom we niet zouden kunnen promoveren."

  Min of meer toevallig belandde wereldreiziger Sy (29) bij The Gunners. Vanuit de jeugd van Baronie reikte hij tot de selectie van de toenmalige hoofd- en topklasser. Na omzwervingen die hem onder meer voerden langs de beloftes van AA Gent en het Engelse Wycombe Wanderers, raakte hij langdurig geblesseerd. Hij revalideerde bij zijn oom in Frankrijk en verbleef enige tijd in Afrika, in Senegal om precies te zijn, zijn geboorteland. Terug in Nederland koos Sy uiteindelijk voor een vaste baan en ging wonen om de hoek van Sportpark Het Hooghuys.

  Sy: "De tijd dat ik nog de ambitie had om hogerop te komen in het voetbal is voorbij. Bij The Gunners heb ik het prima naar mijn zin. Ik ben hier altijd fantastisch opgevangen." Clerx is ook blij met zijn pupil: "Een bijzondere jongen. Hij heeft bovengemiddelde voetbalkwaliteiten, maar ook aan zijn mentaliteit kunnen de andere jongens een voorbeeld nemen. Thierno geeft altijd alles."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.