article
1.6311389
VROUWENVOETBAL - Baronie wil een stabiele eersteklasser worden in het vrouwenvoetbal.
Professionalisering werpt haar vruchten af bij Baronie-vrouwen
VROUWENVOETBAL - Baronie wil een stabiele eersteklasser worden in het vrouwenvoetbal.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/professionalisering-werpt-haar-vruchten-af-bij-baronie-vrouwen-1.6311389
2016-08-29T12:08:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6311462.1472472372!image/image-6311462.JPG
Nederland,Sport,amateurbijlage,Baronie-vrouwen,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Professionalisering werpt haar vruchten af bij Baronie-vrouwen

Professionalisering werpt haar vruchten af bij Baronie-vrouwen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Aanvoerster Pauline Benneker (r) geeft tijdens de training het tempo aan. foto Johan wouters/pix4profs
  VROUWENVOETBAL - Baronie wil een stabiele eersteklasser worden in het vrouwenvoetbal. 

  Pas elf jaar geleden wilden ze eraan bij Baronie. Daar waar een vereniging als Bavel al sinds jaar en dag een bekende naam is binnen het vrouwenvoetbal, bleef de Ginnekense trots lange tijd sceptisch staan tegenover de komst van voetballende dames. Dat ouderwetse idee hebben ze aan de Blauwe Kei inmiddels laten varen en in een tijdsbestek van niet meer dan een decennium lijkt de fine fleur van de vrouwenafdeling van Baronie het gat op sportief gebied gedicht te hebben met het op schootafstand gelegen dorp. Door de degradatie van Bavel ontmoeten beide ploegen elkaar dit seizoen in de eerste klasse.

  Debet aan de vlucht die Baronie Vrouwen 1 heeft genomen, is een bepaalde mate van professionalisering die doorgevoerd is. Dat denkt ook de aanvoerster van het groen-witte ensemble, Pauline Benneker: "Maar ook de aanwas van buitenaf is belangrijk geweest. Baronie blijkt toch een naam te zijn binnen het amateurvoetbal, een club waaraan ook speelsters zich graag verbinden." Benneker zelf is daar een voorbeeld van. Afkomstig uit de provincie Groningen, waar ze speelde bij het Garmerwoldese VVGO en later bij Oranje Nassau uit de stad Groningen, verhuisde ze vier jaar geleden naar Breda. "Ik kende maar weinig mensen en wilde weer gaan voetballen, allereerst om mijn sociale netwerk te verbreden. Baronie was voor mij een logische keuze."

  Benneker vervolgt: "Maar ook de doorstroming vanuit de jeugd werpt zijn vruchten af, ook weer een gevolg van een verbeterde structuur." Het afgelopen seizoen, het debuutjaar in de eerste klasse, reikte Baronie tot de zesde plaats in de competitie. En dat resultaat was boven verwachting. "Die prestatie moet dit seizoen een vervolg krijgen. Wij willen in de top vier eindigen en bovenal een stabiele eersteklasser worden. Een ploeg als Bavel behoort in onze klasse tot de favorieten voor de titel. Een aantal jaar geleden werden we in een oefenduel nog min of meer weggespeeld door Bavel, ik denk dat we nu veel dichter zijn gekomen bij dat niveau."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.