article
1.6310945
AMATEURVOETBAL - Peter van Wingerden hoopt op een beter seizoen met Klundert in de tweede klasse.
Naam Van Wingerden loopt als rode draad door historie van Klundert
AMATEURVOETBAL - Peter van Wingerden hoopt op een beter seizoen met Klundert in de tweede klasse.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/naam-van-wingerden-loopt-als-rode-draad-door-historie-van-klundert-1.6310945
2016-08-29T11:29:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6311123.1472470011!image/image-6311123.JPG
Nederland,Sport,Klundert,Amateurbijlage,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Naam Van Wingerden loopt als rode draad door historie van Klundert

Naam Van Wingerden loopt als rode draad door historie van Klundert

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Peter van Wingerden voelt zich nog altijd thuis bij zijn familieclub Klundert. foto Gerard van Offeren/Pix4Profs
  AMATEURVOETBAL - Peter van Wingerden hoopt op een beter seizoen met Klundert in de tweede klasse.

  Het leek bijna een vrije val te worden. Na de degradatie uit de eerste klasse had Klundert het een trapje lager opnieuw moeilijk. Op het nippertje kon een tweede degradatie op rij worden afgewend. Met tal van nieuwe gezichten gaat de ploeg het nieuwe seizoen in. Ook wat betreft de trainer: de club zoekt nog naar een opvolger voor Anton Joore, die op de valreep vertrok en als assistent op het hoogste niveau in Noorwegen aan de slag gaat.

  Gaat Klundert nu wel meedoen in de top van zaterdag 2E? Peter van Wingerden (29), de cultuurbewaker van de club, noemt de start van de competitie belangrijk. "Vertrouwen krijg je door te winnen." Juist daar ontbrak het vorig seizoen aan. Veel remises, dat wel. Maar winnen... "Misschien hadden we meer naar voren moeten voetballen. We bleven te veel hangen in het reactievoetbal, zoals we dat in de eerste klasse gewend waren."

  Als laatste man is Van Wingerden een zekerheid bij Klundert, al vele jaren. De familienaam loopt als een rode draad door de geschiedenis van de club. Vader Niek speelde ook lang in het eerste elftal, net als zijn zoon in het hart van de verdediging. Hij hoort nog steeds tot de fanatieke supporters. Neefje Jeffrey staat in de spits. Het andere neefje, doelman Yoeri, is gestopt. Oom Ad is er nog wel, als vlagger en in de begeleiding. Van Wingerden voelt zich deel uitmaken van de traditie. "Het is de charme van de dorpsclub." Een dorpsclub die wel mooi de eerste klasse wist te bereiken.

  Of Klundert dat niveau ooit nog aantikt? Van Wingerden waagt het te betwijfelen. "Het is het geluk geweest van twee gouden generaties, kort na elkaar. Een echt beleid lag er niet aan ten grondslag. Het was wel een knappe prestatie. Die eerste klasse is als een roes voorbij gegaan."

  Van Wingerden is zijn club altijd trouw gebleven, hoewel er soms wel degelijk interesse van elders was. "Ik ben nooit ergens actief op ingegaan." Hij is tevreden bij Klundert. De tweede klasse is volgens hem een mooi niveau voor de club, met veel tegenstanders uit Zeeland en de Zuid-Hollandse clubs DBGC en Den Bommel als gevaarlijke outsiders.

  En Klundert zelf? Van Wingerden, in het dagelijks leven werkzaam op de administratie van een grote supermarktketen, is niet de man van de grote clichés. "Ik hoop dat we dit jaar snel tot een herkenbaar team komen en vastigheden in ons spel krijgen. Als dat lukt, gaan we zeker een rol van betekenis spelen."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.