article
1.6310453
AMATEURVOETBAL - Op sportpark de Blauwe Kei, thuishaven van Baronie, steekt niemand het onder stoelen of banken. Baronie moet, ja móet, onmiddellijk terugkeren in de hoofdklasse.
Jonathan Constansia wil vooral revanche met Baronie
AMATEURVOETBAL - Op sportpark de Blauwe Kei, thuishaven van Baronie, steekt niemand het onder stoelen of banken. Baronie moet, ja móet, onmiddellijk terugkeren in de hoofdklasse.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/jonathan-constansia-wil-vooral-revanche-met-baronie-1.6310453
2016-08-29T10:01:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6310515.1472464806!image/image-6310515.JPG
Nederland,Sport,amateurbijlage,Baronie,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Jonathan Constansia wil vooral revanche met Baronie

Jonathan Constansia wil vooral revanche met Baronie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Constansia (foto: Edwin Wiekens/Pix4Profs)
   Titel
   Constansia (foto: Edwin Wiekens/Pix4Profs)
  AMATEURVOETBAL - Op sportpark de Blauwe Kei, thuishaven van Baronie, steekt niemand het onder stoelen of banken. Baronie moet, ja móet, onmiddellijk terugkeren in de hoofdklasse.

  "We horen gewoon thuis in de hoofdklasse", zegt Jonathan Constansia (30). "Eigenlijk is het schandalig dat we zijn gedegradeerd. We hebben het echt zelf laten liggen." Het blijft inderdaad wat onwennig om te praten over Baronie als eersteklasser. Maar de realiteit is niet anders: de nationale amateurtopper van weleer uit Breda is, mede door de komst van een tweede en derde divisie, afgezakt naar het zesde niveau van het Nederlandse voetbal. Na de degradatie verdwenen er de afgelopen maanden wat spelers uit de selectie, er kwamen er echter meer bij. "In de breedte zijn we daarom sterker geworden," denkt Constansia. "Maar ook kwalitatief doet de vernieuwde selectie zeker niet onder voor die van vorig jaar."

  Constansia is inmiddels de enige dertiger binnen de ploeg en mag dus als routinier bestempeld worden. Toch staat de ex-prof van onder meer Heracles, MVV en RKC bij velen min of meer te boek als enfant terrible. Niet geheel terecht, omdat de dribbelaar pur sang zeker aan het einde van vorig seizoen liet zien over karakter te beschikken en zijn elftal op sleeptouw probeerde te nemen. 

  Of er druk staat op het elftal nu er niets minder dan de titel verwacht wordt? "Druk is niet het goede woord. Wat vooral leeft binnen de groep is de wil om revanche te nemen. Voor onszelf, voor de club Baronie, maar ook voor die trouwe supporters die er bij thuis- en uitwedstrijden altijd bij zijn. Zeker aan hen zijn we verplicht het vorige seizoen weg te poetsen met een kampioenschap."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.