article
1.6242807
BREDA/HALSTEREN - Johan Gabriëls verlaat hoofdklasser Halsteren per direct. De Bredase oud speler van NAC en tegenwoordig ook jeugdtrainer bij NAC, gaat aan de slag als jeugdtrainer in Dubai.
Johan Gabriëls naar Dubai als jeugdtrainer
BREDA/HALSTEREN - Johan Gabriëls verlaat hoofdklasser Halsteren per direct. De Bredase oud speler van NAC en tegenwoordig ook jeugdtrainer bij NAC, gaat aan de slag als jeugdtrainer in Dubai.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/johan-gabri%C3%ABls-naar-dubai-als-jeugdtrainer-1.6242807
2016-08-04T18:28:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5832064.1458167190!image/image-5832064.JPG
Breda,Voetbal-amateur,Johan Gabriëls,Halsteren,NAC,Dubai,jeugdtrainer,Al Shabab,nacpraat,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Johan Gabriëls naar Dubai als jeugdtrainer

Johan Gabriëls naar Dubai als jeugdtrainer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Johan Gabriels (foto: Chris van Klinken)
   Titel
   Johan Gabriels (foto: Chris van Klinken)
   Fotograaf
  BREDA/HALSTEREN - Johan Gabriëls verlaat hoofdklasser Halsteren per direct. De Bredase oud speler van NAC en tegenwoordig ook jeugdtrainer bij NAC, gaat aan de slag als jeugdtrainer in Dubai.

  Gabriëls gaat werken bij Al Shabab, de ploeg waar Fred Rutten hoofdtrainer is. Hij krijgt de Onder-17 onder zijn hoede bij de club die sinds kort op de Nederlandse toer is. In Dubai treft hij landgenoten Rini Coolen (jeugdtrainer), Ruud Boymans (spits) en Bredanaar Erwin Koenis (videoanalist).

  Vakantie
  Via via hoorde Gabriëls van Arno van Zwam (ook actief bij Al Shabab) dat de ploeg nog een jeugdtrainer zocht. Hij besloot een mailtje te sturen naar Eric Viscaal (ex-PSV), de technisch directeur. "Het werd al heel snel concreet", verklapt Gabriëls het vervolg. Op zijn vakantieadres dacht Gabriëls er nog eens goed over na en besprak hij de mogelijkheid met zijn vrouw en dochters. Zij blijven namelijk thuis.

  Zodoende tekent hij een éénjarig contract met een optie voor een extra seizoen. "Het is de ideale kans om me te ontwikkelen, wat van de wereld te zien en het is financieel aantrekkelijk. Het avontuur trekt me." Begin volgende week stapt hij op het vliegtuig.

  Halsteren
  Halsteren heeft bij de KNVB het verzoek ingediend om dispensatie te krijgen voor de huidige staf om in alle rust op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Gabriëls heeft gisteravond de groep ingelicht. "Ik ben Halsteren ontzettend dankbaar. Ik heb de kans gehad om als trainer bij een hoofdklasser te werken. Het was een roerig jaar, maar ik heb veel geleerd en heel veel plezier gehad."