article
1.6435646
ZONDAG DERDE KLASSE A - Cluzona-Steenbergen staat zondag op de rol. Captain Jeroen Augustijn gaat met vertrouwen naar Wouw. "Iedereen wil van de titelkandidaat winnen."
Jeroen Augustijn met Steenbergen vol vertrouwen naar Cluzona
ZONDAG DERDE KLASSE A - Cluzona-Steenbergen staat zondag op de rol. Captain Jeroen Augustijn gaat met vertrouwen naar Wouw. "Iedereen wil van de titelkandidaat winnen."
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/jeroen-augustijn-met-steenbergen-vol-vertrouwen-naar-cluzona-1.6435646
2016-09-24T06:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6435673.1474657860!image/image-6435673.JPG
Steenbergen,Voetbal-amateur,Cluzona,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Jeroen Augustijn met Steenbergen vol vertrouwen naar Cluzona

Jeroen Augustijn met Steenbergen vol vertrouwen naar Cluzona

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jeroen Augustijn.
   Fotograaf
  ZONDAG DERDE KLASSE A - Cluzona-Steenbergen staat zondag op de rol. Captain Jeroen Augustijn gaat met vertrouwen naar Wouw. "Iedereen wil van de titelkandidaat winnen."

  De groep is jong, hecht en straalt vertrouwen uit. Zondag nog werd Terneuzen met 6-0 van de mat gespeeld. Ook opmerkelijk: een gemiddelde leeftijd van net 21 jaar. Nog een leuk feitje: Thom Luijks was de enige basisspeler die niet in Steenbergen woonde.

  Aanvoerder Jeroen Augustijn (28) is tevreden met de start van zijn club in de derde klasse A, ook omdat de competitie volgens hem een stuk sterker is dan vorig jaar. Met zeven punten uit drie duels gaat Steenbergen morgen de strijd aan met koploper Cluzona.

  Augustijn heeft vertrouwen in een goed resultaat. "Cluzona is met zijn versterkingen en scorend vermogen titelkandidaat nummer één. Daar wil iedereen van winnen, wij ook. Maar als een gelijkspel het maximale resultaat blijkt, hebben we daar vrede mee."

  En wat na een zware nederlaag? Gezien de klasse van Ruben Maas en andere Wouwse spitsen niet onmogelijk. Augustijn wil er niet aan denken. ,,Maar als het zou gebeuren, ben ik niet bang voor een negatieve spiraal. Daarvoor is onze groep te hecht en hebben we teveel voetballende kwaliteiten.''

  Het vertrek van topscorer Mike de Nijs naar Dosko lijkt Steenbergen zonder moeite te hebben ingevuld. Jeugdspelers als Daniël van Alphen, Gerrald Raaymakers en Bart Heshof sloten aan bij de hoofdmacht. En Marvin Braat verzekerde zich van een basisplaats.

  Liever had Augustijn gezien dat De Nijs was gebleven. Toch ziet hij ook voordelen. "We zijn nu minder afhankelijk van één doelpuntenmaker. Dat maakt het voor de tegenstander onvoorspelbaar."

  Lees zaterdag meer in BN DeStem