article
1.6310944
AMATEURVOETBAL - Fusieclub Prinsenland zakte in haar eerste seizoen uit de eerste klasse zaterdag. Jacco de Gast verwacht echter met de nieuwe groep bovenin mee te doen in de tweede klasse E.
Jacco de Gast voelt een frisse wind bij Prinsenland
AMATEURVOETBAL - Fusieclub Prinsenland zakte in haar eerste seizoen uit de eerste klasse zaterdag. Jacco de Gast verwacht echter met de nieuwe groep bovenin mee te doen in de tweede klasse E.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/jacco-de-gast-voelt-een-frisse-wind-bij-prinsenland-1.6310944
2016-08-29T11:24:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6311100.1472469755!image/image-6311100.JPG
Nederland,Sport,Prinsenland,Amateurbijlage,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Jacco de Gast voelt een frisse wind bij Prinsenland

Jacco de Gast voelt een frisse wind bij Prinsenland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jacco de Gast hoopt met Prinsenland op een uitschieter in de vorm van een periodetitel. foto chris van klinken/Pix4profs
  AMATEURVOETBAL - Fusieclub Prinsenland zakte in haar eerste seizoen uit de eerste klasse zaterdag. Jacco de Gast verwacht echter met de nieuwe groep bovenin mee te doen in de tweede klasse E.

  Bij Prinsenland werd er weer gescoord in de voorbereiding. Een heerlijk gevoel. Dat waren ze in Dinteloord kwijt na een rampzalig seizoen in de eerste klasse. Jacco de Gast is blij met de stootkracht voorin. "Dat geeft rust in de ploeg." Het scorend vermogen moest van elders worden gehaald. Joep Brosky (ex-Dosko) en Nicky de Frel (Gastel) legden ze er in de oefenperiode gemakkelijk in. Ook uit de regio Rotterdam zijn er leuke spelers bijgekomen.

  Hoe dat kan? Reiskostenvergoeding. De tegemoetkoming werd door het bestuur na de degradatie opnieuw in het leven geroepen. Een deel van de achterban is het er niet mee eens, De Gast kent de gevoelens. Het hoort volgens hem bij het nog jonge fusieproces. Hij is er nuchter over. "Die jongens houden er niks aan over."

  De Gast (25) is ondertussen de man met de meeste dienstjaren bij Prinsenland. Hij begint aan zijn tiende seizoen in de hoofdmacht, die dit jaar onder leiding staat van de nieuw aangetreden Erwin van der Woerdt. Het verschil met vroeger is voor De Gast goed merkbaar. "In het verleden kwamen er telkens spelers bij die uitsluitend bezig waren met hun eigen carrière. De jongens van nu zijn blij dat ze in de tweede klasse mogen spelen. Dat maakt het opnemen in de groep en het smeden van een team veel gemakkelijker."

  De Gast vindt het prima dat er een frisse wind door de club waait. Het vertrouwen overheerst bij De Gast. "We moeten bij de bovenste zes kunnen eindigen en wie weet een uitschieter richting een periodetitel."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.