article
1.6437208
ZONDAG DERDE DIVISIE - Een zwaarbevochten punt tegen koploper De Dijk: derdedivisionist Dongen maakte er een waar spektakel van in Amsterdam. Jaap van der Waarden was de zeer verdiende man of the match.
Jaap van der Waarden blijkt goud waard voor Dongen
ZONDAG DERDE DIVISIE - Een zwaarbevochten punt tegen koploper De Dijk: derdedivisionist Dongen maakte er een waar spektakel van in Amsterdam. Jaap van der Waarden was de zeer verdiende man of the match.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/jaap-van-der-waarden-blijkt-goud-waard-voor-dongen-1.6437208
2016-09-24T12:08:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5445079.1447627786!image/image-5445079.JPG
Nederland,Sport,Dongen,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Jaap van der Waarden blijkt goud waard voor Dongen

Jaap van der Waarden blijkt goud waard voor Dongen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Dongen-speler Jaap van der Waarden (midden, gele shirt), weet zich langs de verdediging van Halsteren te werken terwijl er driftig om hands wordt geappelleerd.
   Fotograaf
  ZONDAG DERDE DIVISIE - Een zwaarbevochten punt tegen koploper De Dijk: derdedivisionist Dongen maakte er een waar spektakel van in Amsterdam. Jaap van der Waarden was de zeer verdiende man of the match.

  Hij scoorde tweemaal, verving zijn weggestuurde keeper en sleepte er een punt uit voor zijn ploeg. "Het was een fantastische wedstrijd, vooral voor de supporters”, zegt Van der Waarden erover. "Voor deze wedstrijden ben je als klein jongetje op voetbal gegaan.” De aanvallende middenvelder pikte net na rust een doelpunt mee waardoor Dongen op voorsprong kwam. Ook de gelijkmakende 3-3 kwam van zijn voet. Twee goals in een wedstrijd; dat was een tijd geleden voor de Dongenaar.

  "Ik heb er dit seizoen al meer in liggen dan de twee jaar daarvoor. Ik heb geleerd om de wedstrijd beter te kunnen lezen. Volwassener geworden in mijn spel. Ik denk dat ik daarom meer voor de goal kan komen.” In de laatste minuten tegen De Dijk werd keeper Jordy Zielschot uit het veld gestuurd na een overtreding. De huidige nummer vier in het Zilveren Schoen-klassement bedacht zich geen moment en bood aan om de plaats in de goal over te nemen. "Ik zat goed in de wedstrijd en voelde me goed, dus om het team te helpen wilde ik gaan keepen. Het was mijn eerste keer als doelman, maar het ging prima”, zegt hij.

  Een understatement als je bedenkt dat hij met een katachtige reflex een schot uit de bovenhoek haalde. "Dat soort reddingen zie je normaal altijd op televisie. Ik bedacht me geen moment en strekte me richting de bal. Die redding gaf ons de kracht om het punt uit het vuur te slepen.” Dongen zorgde voor het eerste puntverlies van De Dijk en daar mag de ploeg trots op zijn. Handhaven is volgens Van der Waarden nog steeds de doelstelling. Of hij zelf nog een stapje hogerop wil maken? "Er moet veel gebeuren, wil ik bij Dongen vertrekken.”

  Naam: Jaap van der Waarden
  Club: Dongen (zondag 3e divisie)
  Positie: Middenvelder (en eenmalig keeper)
  Ambitie: Een mooi seizoen met Dongen.