article
1.6310201
AMATEURVOETBAL - Het duo Jorn Hopmans - Jurgen Gijzen maakt de veelbesproken overstap van Dosko naar erfvijand Halsteren omdat ze daar meer mogelijkheden zien. "Ik zie enkel winnaars om me heen."
Hopmans en Gijzen mikken met Halsteren op 'linkerrijtje-plus'
AMATEURVOETBAL - Het duo Jorn Hopmans - Jurgen Gijzen maakt de veelbesproken overstap van Dosko naar erfvijand Halsteren omdat ze daar meer mogelijkheden zien. "Ik zie enkel winnaars om me heen."
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/hopmans-en-gijzen-mikken-met-halsteren-op-linkerrijtje-plus-1.6310201
2016-08-29T09:39:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6310357.1472463534!image/image-6310357.JPG
Nederland,Voetbal-amateur,Halsteren,amateurbijlage,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Hopmans en Gijzen mikken met Halsteren op 'linkerrijtje-plus'

Hopmans en Gijzen mikken met Halsteren op 'linkerrijtje-plus'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Jorn Hopmans en Jurgen Gijzen (foto: Gerard van Offeren/Pix4Profs)
   Titel
   Jorn Hopmans en Jurgen Gijzen (foto: Gerard van Offeren/Pix4Profs)
  AMATEURVOETBAL - Het duo Jorn Hopmans - Jurgen Gijzen maakt de veelbesproken overstap van Dosko naar erfvijand Halsteren omdat ze daar meer mogelijkheden zien. "Ik zie enkel winnaars om me heen."

  Het werd hen niet in dank afgenomen. Een echte Doskoaan heeft er nooit begrip voor. Jurgen Gijzen en Jorn Hopmans stapten over naar Halsteren, de erfvijand. Natuurlijk hebben ze het moeten horen, in alle toonaarden. Het meest gebruikte  woord in al die gesprekken: geld. Beide hoofdrolspelers hebben het liever over sportieve mogelijkheden. Stiekem hopen ze ooit nog het stapje naar de derde divisie te kunnen zetten, mét Halsteren. Zowel Gijzen als Hopmans branden van ambitie en daarom spelen ze op De Beek. Of zoals Hopmans het zegt: "Ik wil een winnaar zijn."

   Het gaat over de bredere selectie bij Halsteren. Maar ook over mentaliteit en wedstrijdinstelling. Hopmans heeft zijn wortels bij Halsteren en kan het best vergelijken. "Het verwachtingspatroon bij Halsteren ligt hoger dan bij Dosko." Dat spreekt de in Hoeven woonachtige Gijzen (28) aan. Na vier seizoenen Baronie en daarna zijn Dosko-periode was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Persoonlijke ambities zeggen hem meer dan clubliefde, daar is hij eerlijk over. "Ik wil er alles uithalen wat er in zit. Ik zie hier meer toekomst." Hopmans (27) is het er mee eens. "Bij Halsteren zijn er voor mijn gevoel meer mogelijkheden door een bredere selectie, waardoor ik de lat voor mezelf hoger moet leggen."

  Gijzen is niet bang voor escalerende conflicten. "Ik zie veel volwassenheid in deze groep." Elkaar de waarheid zeggen, dat hoort er volgens Hopmans bij: "Je moet open en eerlijk naar elkaar zijn. Spelers onderling, de trainer naar de spelers toe. Samen moet je ervoor zorgen dat er geen rotte appels in de mand komen." En de sportieve verwachtingen dit seizoen? 'Linkerrijtje-plus' wordt dat in Halsteren genoemd. Wat is die plus? Een periodetitel dus. Gijzen gelooft erin. Juist vanwege die breed samengestelde selectie. "Daardoor zijn we ook in staat om verschillende systemen te spelen, als dat nodig is." Hopmans zit op dezelfde lijn. "Ik zie enkel winnaars om me heen."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.