article
1.6267181
KNVB BEKER - Halsteren moet voor de eerste ronde van de landelijke beker naar VVOG. De ploeg van Peter Pijpers gaat om te winnen.
Halsteren steekt bekerambities niet onder stoelen of banken
KNVB BEKER - Halsteren moet voor de eerste ronde van de landelijke beker naar VVOG. De ploeg van Peter Pijpers gaat om te winnen.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/halsteren-steekt-bekerambities-niet-onder-stoelen-of-banken-1.6267181
2016-08-15T14:54:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5380018.1471273493!image/image-5380018.JPG
Nederland,Voetbal-amateur,Halsteren,KNVB Beker,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Halsteren steekt bekerambities niet onder stoelen of banken

Halsteren steekt bekerambities niet onder stoelen of banken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Marvin Bedaf van Halsteren speelde al namens Halsteren én Dosko in het KNVB Bekertoernooi. Hier is hij in duel met Ian Bakx van Steenbergen. Archieffoto Chris van Klinken/het fotoburo
  KNVB BEKER - Halsteren moet voor de eerste ronde van de landelijke beker naar VVOG. De ploeg van Peter Pijpers gaat om te winnen.

  Ze gaan niet naar Harderwijk om dolfijnen te knuffelen. Daar word je volgens Halsteren-trainer Peter Pijpers alleen maar te rustig van. Halsteren wil morgen via VVOG ronde twee van het nationale bekertoernooi halen. "We willen in principe elke wedstrijd winnen.'' Een lastige opgave. Voetbal Vereniging Ons Genoegen behoort tot de bolwerken in het zaterdagvoetbal. De club uit Harderwijk begon zaterdag de competitie in de derde divisie A met een 0-2 zege in Katwijk bij Rijnvogels.

  Pijpers is er niet van geschrokken, wijst op het vorig jaar vanwege de regen gestaakte bekerduel bij FC Lisse, waarin Halsteren de bovenliggende partij was. "Toen hebben we laten zien dat we ploegen van dat niveau aankunnen.''

  De nationale beker is voor Halsteren belangrijk, zowel sportief als financieel. De eerste ronde levert de club meteen al 4.000 euro op. Dat bedrag wordt verdubbeld bij winst op VVOG. De derde ronde wordt volgens Pijpers nog interessanter. "Ook al omdat je dan een leuke profclub kunt treffen."

  Boeiend
  Zaterdagavond werd tegen erfvijand Dosko de Markiezen Cup gepakt (3-1), komende zondag wacht de eerste competitiewedstrijd bij Gemert. Het doordeweekse bekerduel in Harderwijk past volgens Pijpers in het rijtje. "We benaderen elke wedstrijd op zichzelf. Het zijn hoe dan ook boeiende weken."

  Bij Halsteren is Mesut Kartal nog niet terug van vakantie. Ferdi Yilmaz sloot pas aan. Rob en Bart Dietvorst gaan nog weg. Voor de finale van de Markiezen Cup waren enkele spelers te laat aanwezig. Allemaal factoren die Pijpers laat meewegen bij het maken van zijn opstelling in Harderwijk.

  "We gaan uit van onze eigen speelwijze en willen daar niet te veel van afwijken, ook niet tegen een ploeg met de kwaliteiten van VVOG. Ik ga niet zeggen dat we hen onze wil gaan opleggen. We hebben een volwassen ploeg die in het veld aanvoelt dat het beter is om iets in te zakken. Als het moet, kunnen we als blok voetballen. We hebben ook gezocht naar multifunctionele spelers, die op meerdere posities uit de voeten kunnen en zich thuis voelen in verschillende systemen."

  Lees het hele verhaal dinsdag 16 augustus in BN DeStem.