article
1.6286166
HALSTEREN - De Halsterse bekerheld Ariën Pietersma acht zijn ploeg woensdag niet kansloos tegen het hoger spelende Capelle.
Halsteren-keeper Pietersma gelooft in stunt
HALSTEREN - De Halsterse bekerheld Ariën Pietersma acht zijn ploeg woensdag niet kansloos tegen het hoger spelende Capelle.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/halsteren-keeper-pietersma-gelooft-in-stunt-1.6286166
2016-08-23T08:54:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6273487.1471471317!image/image-6273487.jpg
Halsteren,Voetbal-amateur,Halsteren - Capelle,Pietersma,KNVB-beker,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Halsteren-keeper Pietersma gelooft in stunt

Halsteren-keeper Pietersma gelooft in stunt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Ariën Pietersma (Halsteren-keeper)
   Titel
   Ariën Pietersma (Halsteren-keeper)
  HALSTEREN - De Halsterse bekerheld Ariën Pietersma acht zijn ploeg woensdag niet kansloos tegen het hoger spelende Capelle.

  Het is wat je noemt een lekkere binnenkomer: bij je nieuwe club in de eerste wedstrijd die ergens om gaat direct een strafschop stoppen in de penaltyserie en vervolgens zelf de beslissende binnentrappen. Halsteren-doelman Ariën Pietersma (29) deed het vorige week woensdagavond in de eerste ronde van de landelijke beker tegen VVOG.

  Woensdag volgt thuis op De Beek alweer de volgende belangrijke afspraak, wanneer tegen Capelle een plaats in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker kan worden afgedwongen.

  "Ik heb eens zitten kijken en zij hebben laatst nog met 3-0 van VVOG gewonnen", aldus de Halsterse doelman, beseffend dat Capelle op papier nog lastiger is dan de vorige tegenstander. "Maar goed, het blijft een bekerwedstrijd natuurlijk. We zien wel hoe het loopt en gaan proberen om het op dezelfde manier aan te pakken als vorige keer."

  Oftewel: niet naïef zijn, en wachten op de kans die sowieso wel komt. "Wachten en loeren. Capelle heeft vorig jaar FC Dordrecht eruit gegooid, het is een grote club en ze spelen een klasse hoger dan wij, maar kansloos zijn we nooit."

  Pietersma, afkomstig uit Dinteloord, voelde zich naar eigen zeggen direct op zijn plek bij Halsteren. "Na de nacompetitie met Vlissingen ben ik vrijwel direct aangesloten in de voorbereiding op onze oefenwedstrijd tegen Volendam (3-2-winst, red.), ik heb geen rust gehad. Het bevalt me goed hier. Het zijn allemaal goede jongens en de sfeer is toch anders, gemoedelijker dan bij Vlissingen." De ervaren goalie ziet een lang verblijf op De Beek dan ook wel zitten. "Ik kan nog wel een jaar of tien mee."