article
1.6310627
AMATEURVOETBAL - Ondanks een bijzonder goed seizoen van Gesta stralen spelers en club nuchterheid uit. Middenvelder Maurice van den Wijngaart (23) en doelman Tom van den Donker (24) blikken vooruit op het nieuwe seizoen.
Gesta: beide benen op de grond
AMATEURVOETBAL - Ondanks een bijzonder goed seizoen van Gesta stralen spelers en club nuchterheid uit. Middenvelder Maurice van den Wijngaart (23) en doelman Tom van den Donker (24) blikken vooruit op het nieuwe seizoen.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/gesta-beide-benen-op-de-grond-1.6310627
2016-08-29T10:27:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6310721.1472466272!image/image-6310721.JPG
Nederland,Sport,Gesta,Amateurbijlage,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Gesta: beide benen op de grond

Gesta: beide benen op de grond

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Maurice van den Wijngaart (l) en Tom van den donker
   Titel
   Maurice van den Wijngaart (l) en Tom van den donker
   Beschrijving
   Gesta verrichtte afgelopen seizoen grootse daden maar gaat het volgens Maurice van den Wijngaart (l) en Tom van den donker dit seizoen moeilijker krijgen. Foto Edwin wiekens/Pix4profs
   Fotograaf
  AMATEURVOETBAL - Ondanks een bijzonder goed seizoen van Gesta stralen spelers en club nuchterheid uit. Middenvelder Maurice van den Wijngaart (23) en doelman Tom van den Donker (24) blikken vooruit op het nieuwe seizoen.

  Na de vijfde plek en het behalen van de nacompetitie - het Tilburgse NOAD won het tweeluik uiteindelijk met 4-2 - zijn ook de supporters zich ervan bewust dat meedoen voor een plek in de derde klasse vorig seizoen een unieke prestatie was. "Onze fans weten dat dit geen jaarlijks terugkerend fenomeen is", zegt Van den Donker. Hoe de doelman de kansen komende jaargang inschat? "Dat is lastig te zeggen. De competitie is omgegooid. Dus ik denk dat we eerder omlaag moeten kijken dan omhoog."

  Van den Wijngaart is optimistischer. "De prestatie van vorig jaar evenaren is zeker mogelijk maar niet gemakkelijk. De eerste zes of zeven wedstrijden zijn enorm belangrijk voor ons moreel." Van den Donker is het ermee eens dat Gesta na een slechte competitiestart niet de kwaliteit heeft om daar bovenop te komen, ondanks dat het team voetballend beter is geworden. 

  Waar andere clubs zich versterkten, daar wijzigden selectie en technische staf van de dorpsclub niet. De middenvelder denkt dat coach Karel Daamen niet zal afwijken van het strijdplan van vorig seizoen. "De trainingsopzet is in ieder geval niet veranderd." Dat de selectie ongewijzigd bleef, zien Van den Donker en Van den Wijngaart niet als een nadeel, maar blessures en schorsingen kunnen wel voor problemen zorgen. "Wij hebben geen grote vijver waaruit we kunnen vissen. Het gat tussen het eerste en tweede elftal is groot", concludeert Van den Wijngaart. Ze staan te trappelen om opnieuw te beginnen. Beide twintigers blijven na het bijzondere seizoen wel met beide benen op de grond. Van den Donker besluit nuchter: "Mensen zullen denken dat we er makkelijk in blijven, handhaving is onze eerste doelstelling."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.