article
1.6310452
AMATEURVOETBAL - Zundert speelde nog nooit zo hoog als dit seizoen, in tweede klasse E.
Ger Musters prijst het Zundertse collectief
AMATEURVOETBAL - Zundert speelde nog nooit zo hoog als dit seizoen, in tweede klasse E.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/ger-musters-prijst-het-zundertse-collectief-1.6310452
2016-08-29T09:57:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6310496.1472464621!image/image-6310496.JPG
Nederland,Sport,Zundert,amateurbijlage,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Ger Musters prijst het Zundertse collectief

Ger Musters prijst het Zundertse collectief

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Ger Musters (foto: Ramon Mangold/Pix4Profs)
   Titel
   Ger Musters (foto: Ramon Mangold/Pix4Profs)
  AMATEURVOETBAL - Zundert speelde nog nooit zo hoog als dit seizoen, in tweede klasse E. 

  Na de promotie via de nacompetitie vorig jaar treedt de dorpsclub eindelijk aan in de Tweede Klasse E. De formatie van Ger Musters zal dat doen in een nagenoeg zelfde samenstelling, omdat alleen Niek Damen lager is gaan voetballen. Niemand kwam van buitenaf de selectie versterken en de drie spelers die zich bij de selectie voegen vanuit de eigen jeugd zullen vooralsnog in Zundert 2 moeten wennen aan het seniorenvoetbal.

  Het betekent ook dat het elftal nog steeds voor de volle honderd procent zal bestaan uit jongens uit het grensdorp zelf. "Dat is de cultuur die bij Zundert hoort", aldus Musters. "Het is ook geen club die snel zelf spelers zal benaderen. Iedereen is welkom zich te melden, maar ruimte voor financiële vergoedingen is er niet. Bovendien zouden ze dat hier ook absoluut niet willen."

  Wellicht is dat juist de kracht van Zundert, een dorps collectief dat onderling geen geheimen kent en voor elkaar door het vuur gaat. Musters, de ervaren oefenmeester die alweer aan zijn vierde seizoen in Zundert begint, wijst naast teamspirit op het voetballend vermogen van zijn elftal. "We willen strijd leveren in combinatie met voetballende oplossingen. Natuurlijk ligt onze kracht in het collectief, maar dat is wel iets wat we er de afgelopen jaren pas ingebracht hebben. De wil om mooi te voetballen, heeft Zundert altijd wel een beetje gehad," zegt hij.

  Zundert wil een klasse hoger meer dan een eendagsvlieg zijn. Musters: "We hebben een aantal jaren geleden de duidelijke doelstelling geformuleerd om een stabiele derdeklasser te worden. Dat is bijgesteld. Zundert moet een blijvertje in de tweede klasse worden." Over meedoen om een periodetitel wil hij niet praten, daarvoor is het nog te vroeg. "We zullen ons allereerst op een goede manier moeten handhaven. Ik mik op een positie tussen de zesde en tiende plaats."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.