article
1.6310231
AMATEURBIJLAGE - Trainer Peter Sweres vindt een plaats in het linkerrijtje al een prijs voor het uitgeklede Dosko.
Dosko-trainer Sweres: Ik wil gaan voor de prijzen
AMATEURBIJLAGE - Trainer Peter Sweres vindt een plaats in het linkerrijtje al een prijs voor het uitgeklede Dosko.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/dosko-trainer-sweres-ik-wil-gaan-voor-de-prijzen-1.6310231
2016-08-29T09:42:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6310396.1472463732!image/image-6310396.JPG
Nederland,Sport,Dosko,amateurbijlage,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Dosko-trainer Sweres: Ik wil gaan voor de prijzen

Dosko-trainer Sweres: Ik wil gaan voor de prijzen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Peter Sweres (foto: Chris van Klinken/Pix4Profs)
   Titel
   Peter Sweres (foto: Chris van Klinken/Pix4Profs)
  AMATEURBIJLAGE - Trainer Peter Sweres vindt een plaats in het linkerrijtje al een prijs voor het uitgeklede Dosko.  

  Natuurlijk had hij het liever anders gehad. Bijna een heel elftal zag Peter Sweres bij Dosko vertrekken. Cruciale spelers, zoals Jorn Hopmans en Jurgen Gijzen. Jongens in de as, met veel ervaring, fysiek sterk en leiders in het veld. Die vervang je niet in een handomdraai. "Een aderlating", noemt Sweres het. Maar hij heeft zich erbij neergelegd. "We zijn goed uit elkaar gegaan."

  Meer dan ooit werden deze zomer de beperkte financiële middelen bij de Bergse hoofdklasser duidelijk. Sweres is er duidelijk over. "We hebben niets te bieden. Die luxe hebben we niet." Het gevolg: het merendeel van de nieuwe spelers is afkomstig uit de lagere regionen van het amateurvoetbal. Voor een trainer met ambitie is dat een tegenvaller. "Ik wil gaan voor prijzen. Dan moet je soms slikken."

  Talloze gesprekken met kandidaten werden gevoerd. Bijna niemand hapte toe. Een premiestelsel alleen is niet voldoende. De uitdaging om op hoofdklasseniveau te spelen evenmin. Heeft Sweres deze zomer nooit getwijfeld aan zijn toekomst bij Dosko? "Nee, geen moment. Daarvoor vind ik dit een mooie club." Enthousiast praat Sweres over het opbouwen van de nieuwe ploeg. De gretigheid van de nieuwe jongens. Het doet hem denken aan zijn begintijd op Meilust. "We hadden een hechte groep die voor elkaar door het vuur ging en die ook buiten het veld samen leuke dingen ondernam."

  In de voorbereidingsperiode heeft hij de nieuwkomers flinke vorderingen zien maken. Sweres is daarnaast enthousiast over Alkan Uzun, zijn nieuwe assistent. "We vullen elkaar prima aan." Ondanks alle mutaties heeft Dosko volgens Sweres een duidelijk plan. "Het linker rijtje is voor ons al een prijs." Zelf hoopt hij stiekem op meer. "Ook vorig jaar, in een moeilijk seizoen, pakten we nog bijna een periodetitel. Waarom zou dat dit seizoen niet kunnen?"

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.