article
1.6310562
AMATEURVOETBAL - Internos en Unitas'30 streden vorig seizoen om promotie naar de tweede klasse. Beide ploegen faalden in hun missie, dus komen de twee clubs uit Etten- Leur elkaar opnieuw tegen in zondag 3A.
De Etten-Leurse derby's zullen weer hard tegen hard gaan
AMATEURVOETBAL - Internos en Unitas'30 streden vorig seizoen om promotie naar de tweede klasse. Beide ploegen faalden in hun missie, dus komen de twee clubs uit Etten- Leur elkaar opnieuw tegen in zondag 3A.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/de-etten-leurse-derby-s-zullen-weer-hard-tegen-hard-gaan-1.6310562
2016-08-29T10:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6310742.1472466585!image/image-6310742.JPG
Nederland,Sport,Internos,Unitas'30,amateurbijlage,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / De Etten-Leurse derby's zullen weer hard tegen hard gaan

De Etten-Leurse derby's zullen weer hard tegen hard gaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Roy Janssens van Unitas’30 en Jelle Coremans van Internos
   Titel
   Roy Janssens van Unitas’30 en Jelle Coremans van Internos
   Beschrijving
   Roy Janssens van Unitas’30 en Jelle Coremans van Internos doen een boekje open over de onderlinge rivaliteit tussen de twee Etten-Leurse derdeklassers. foto Ron Magielse/Pix4Profs
  AMATEURVOETBAL - Internos en Unitas'30 streden vorig seizoen om promotie naar de tweede klasse. Beide ploegen faalden in hun missie, dus komen de twee clubs uit Etten- Leur elkaar opnieuw tegen in zondag 3A.

  Internos maakte een sterk seizoen door onder leiding van trainer Jack Sweres. Door de goede prestaties werden de opvallende spelers weggehaald bij de club uit Etten. Jelle Coremans, de aanvoerder van de ploeg, vindt dat de Internos moet focussen op een plaats bij de eerste zes. "Ik denk dat dat een reële doelstelling is. Hopelijk kunnen we een periodetitel pakken. Het wordt een uitdaging voor ons", zegt de verdediger.

  Unitas'30 ging vorig jaar voor de titel, maar de eerste seizoenshelft verliep dramatisch voor de ploeg van trainer Peter Remie. De geel-zwarte formatie gaat dit seizoen opnieuw voor de hoofdprijs. De ploeg versterkte zich met nieuwe spelers en doelman Roy Janssens keerde terug van een langdurige blessure. Janssens verwacht veel van zijn team dit jaar. "We hebben een ploeg die om het kampioenschap moet kunnen spelen. Promotie is een vereiste en dat moet gebeuren met de titel of via de nacompetitie", zegt Janssens.

  De rivaliteit tussen beide clubs is in de hele regio bekend. De duels tussen Unitas'30 en Internos zijn altijd extra beladen. De hele gemeente loopt uit voor de ontmoeting tussen de twee clubs, toch was de rivaliteit vroeger heviger dan nu. Dat heeft te maken met een generatiekloof, beweert Coremans. "Op de tribune proef je de rivaliteit nog steeds, vooral bij de oude garde. Die mensen groeiden op met een echte strijd tussen Etten en Leur. Door de nieuwe wijk achter de Leur is de rivaliteit gewoon minder, omdat die generatie een mindere binding heeft met Etten of Leur. Op het veld gaat het nog altijd hard tegen hard. Dat zijn de mooiste wedstrijden, zeker als je ze winnend afsluit."

  Janssens sluit zich daarbij aan. "Vorig seizoen hebben we het niet goed gedaan tegen Internos. Na afloop zijn we allemaal vrienden van elkaar, maar het is toch een lekker gevoel als je als winnaar het veld af stapt."

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.