article
1.6310630
AMATEURVOETBAL - Geen METO of ODIO als hoogst spelende ploeg in de Zuidwesthoek dit seizoen, maar Grenswachters. De Putse ploeg promoveerde en is nu derdeklasser.
De Bruijn: Promotie met Grenswachters nooit durven dromen
AMATEURVOETBAL - Geen METO of ODIO als hoogst spelende ploeg in de Zuidwesthoek dit seizoen, maar Grenswachters. De Putse ploeg promoveerde en is nu derdeklasser.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/de-bruijn-promotie-met-grenswachters-nooit-durven-dromen-1.6310630
2016-08-29T10:19:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6310675.1472465748!image/image-6310675.JPG
Nederland,Sport,Grenswachters,Amateurbijlage,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / De Bruijn: Promotie met Grenswachters nooit durven dromen

De Bruijn: Promotie met Grenswachters nooit durven dromen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Tobi de Bruijn (foto: Chris van Klinken)
   Titel
   Tobi de Bruijn (foto: Chris van Klinken)
  AMATEURVOETBAL - Geen METO of ODIO als hoogst spelende ploeg in de Zuidwesthoek dit seizoen, maar Grenswachters. De Putse ploeg promoveerde en is nu derdeklasser.

  Grenswachters verbaasde vorig seizoen vriend en vijand door via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse. De club uit Putte begon het seizoen ijzersterk door zes van de eerste acht duels te winnen. Met dat resultaat pakte de ploeg van trainer Peter van Oirschot de eerste periodetitel. Tobi de Bruijn, die al sinds zijn vierde jaar het groen en geel van Grenswachters om zijn schouders draagt, had de promotie niet verwacht. "De doelstelling was top vijf aan het einde van de competitie. Dat is gelukt en die periodetitel was al geweldig. Maar promotie via de nacompetitie hadden we echt niet durven dromen."

  Het is twaalf jaar geleden dat Grenswachters in de derde klasse actief was. De Bruijn kijkt er erg naar uit. "We trekken met onze hele ploeg een lange neus naar de andere clubs uit de Zuidwesthoek. Een heerlijk gevoel, want we kennen de jongens die bij ODIO, METO en WVV'67 spelen." Met een glimlach denkt de 23-jarige middenvelder terug aan het beslissende tweeluik met Ria W, waarin promotie werd afgedwongen. "We wonnen uit met 0-1 en mochten het karwei afmaken voor eigen publiek. Er stond bij ons geen druk op, maar als je zo ver bent, dan wil je ook promoveren."

  "Ik vind het ook mooi voor de supporters", vervolgt De Bruijn. "Er komt altijd wel volk kijken bij ons en er reist een bepaalde groep supporters altijd mee naar uitwedstrijden. Dat kunnen wij als spelers erg waarderen." De Bruijn kijkt echter realistisch naar komend seizoen en maakt zich geen illusies. "Het zal zeker een zwaar seizoen voor ons worden, dus de doelstelling is simpel: handhaving. Met de terugkeer van Roy Belde en nieuwkomer Hein Loman hebben we de selectie wel kunnen versterken. We hebben een gezellige groep en een goede trainer. Ik heb het hier nog altijd erg naar mijn zin en ik kijk erg uit naar de start van de competitie", besluit De Bruijn.

  Lees het hele verhaal en nog veel meer in de amateurbijlage, die maandag 29 augustus in BN DeStem ligt.