article
1.6596919
AMATEURVOETBAL - De Bredase voetbalclub Barça staat niet meer 'op de radar' bij de KNVB, laat een voorlichter van de voetbalbond weten.
Barça niet meer 'op de radar' bij de KNVB
AMATEURVOETBAL - De Bredase voetbalclub Barça staat niet meer 'op de radar' bij de KNVB, laat een voorlichter van de voetbalbond weten.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/bar%C3%A7a-niet-meer-op-de-radar-bij-de-knvb-1.6596919
2016-11-01T09:53:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5616659.1452531514!image/image-5616659.jpg
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Barça niet meer 'op de radar' bij de KNVB

Barça niet meer 'op de radar' bij de KNVB

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Logo Barca Breda
  AMATEURVOETBAL - De Bredase voetbalclub Barça staat niet meer 'op de radar' bij de KNVB, laat een voorlichter van de voetbalbond weten. 

  Zondag werd het duel tussen de eerste elftallen van Barça en WSJ gestaakt na zo'n  70 minuten spelen. "De scheidsrechter kon de veiligheid niet meer garanderen nadat na een opstootje omstanders het veld op waren gekomen", luidt de lezing van de KNVB.

  Beide kampen komen met verschillende visies op wat er precies is gebeurd. Volgens WSJ schopte men bij Barça naar alles wat bewoog en werd een speler van de Tilburgers tegen het hoofd getrapt. Volgens Barça meent WSJ dat er een kopstoot is uitgedeeld. De Bredanaars ontkennen dat.

  Bezem door de organisatie
  In het verleden kwam de club al met regelmaat in het nieuws vanwege vervelende incidenten. Om die reden stond de club tot vorig jaar dan ook op de radar bij de KNVB. "Maar er is contact geweest met de club en ze hebben de bezem door de organisatie gehaald. Het afgelopen jaar was rustig en om die reden staan ze ook niet meer op de rader. Of ze daar nu weer opkomen is niet duidelijk omdat het onderzoek naar deze zaak nog loopt."

  Een straf als uitsluiting kan pas opgelegd worden als de club op de radar staat. Dat is nu dus niet het geval bij Barça. 

  Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.