article
1.6593340
BREDA - Het Bredase Barça haalde zondag weer eens negatief het nieuws. Het duel met WSJ werd gestaakt na een opstootje. Het is het volgende verhaal in een reeks negatieve berichten.
Barça: handjevol incidenten in twee jaar
BREDA - Het Bredase Barça haalde zondag weer eens negatief het nieuws. Het duel met WSJ werd gestaakt na een opstootje. Het is het volgende verhaal in een reeks negatieve berichten.
http://www.bndestem.nl/sport/amateurvoetbal/bar%C3%A7a-handjevol-incidenten-in-twee-jaar-1.6593340
2016-10-31T11:34:38+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6089604.1465377502!image/image-6089604.JPG
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Barça: handjevol incidenten in twee jaar

Barça: handjevol incidenten in twee jaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Scheidsrechter Van der Heijden is net tegen de grond gewerkt.
  BREDA - Het Bredase Barça haalde zondag weer eens negatief het nieuws. Het duel met WSJ werd gestaakt na een opstootje. Het is het volgende verhaal in een reeks negatieve berichten.

  De afgelopen twee jaar zijn er rondom Barça zeker zes incidenten gebeurd. De meest recente geschillen op een rijtje:

  Opstootje tijdens Barça - WSJ, 30 oktober 2016
  Het duel tussen Barça en het Tilburgse WSJ eindigt al na 70 minuten. "De scheidsrechter kon de veiligheid niet meer garanderen nadat na een opstootje omstanders het veld op waren gekomen", luidt de lezing van de KNVB. De bond stelt een onderzoek in. Beide kampen komen namelijk met verschillende visies op wat er nu precies is gebeurd. Volgens WSJ schopte men bij Barça naar alles wat bewoog en werd een speler van de Tilburgers tegen het hoofd getrapt. Volgens Barça meent WSJ dat er een kopstoot is uitgedeeld. De Bredanaars ontkennen dat. 

  Scheidsrechter krijgt kopstoot tijdens Barça - Irene'58, 5 juni 2016
  De nacompetitiewedstrijd tegen Irene'58 loopt compleet uit de hand. Theo van der Heijden moet het ontgelden. Hij deelt twee rode kaarten uit en krijgt een kopstoot van een speler van Barça. De wedstrijd wordt even stilgelegd, maar gewoon afgemaakt. Irene'58 wint met 0-9. Barça-trainer Fouzi Mesaoudi baalt dat het uit de hand loopt. "Dit kan zo niet. Ze benadelen niet alleen zichzelf, maar ook de club."

  Supporters belagen spelers tijdens Barça - Advendo, 10 mei 2015
  Tijdens de strijd om een periodetitel gaat het mis. Advendo wint en na afloop stormen supporters het veld op en beginnen een klopjacht op spelers van Advendo. Ook de scheidsrechter moet vluchten. Daar dook onderstaande video van op. De KNVB straft Barça en zet de ploeg terug naar de vijfde klasse.

  Twee rode kaarten bij Sparta'30 - Barça, wedstrijd gestaakt, 14 april 2015
  Het duel tussen Sparta'30 en Barça wordt gestaakt na 65 minuten. Een speler van de Bredanaars krijgt dan een rode kaart voor een slaande beweging. Een medespelers gaat verhaal halen en krijgt ook rood. Barça noemt het onterecht. "Hij probeerde zich los te trekken van een tegenstander die zijn shirt vasthield. Toen heeft hij hem geraakt. Voor de drie overtredingen die daarvoor op hem zijn gemaakt werd dan weer niet gefloten. Dimitri Sabajo ging toen verhaal halen en kreeg ook rood. Onbegrijpelijk, daar gaan we zeker niet mee akkoord", aldus Yunus Arpat, leider van de ploeg. "Vervolgens wilden de spelers niet meer verder spelen onder deze scheidsrechter. Hij floot de wedstrijd kapot." Sparta'30 kan zich niet vinden in die lezing.

  Speler van derde elftal Barça slaat tegenstander: 400 euro boete, maart 2015
  Tijdens een wedstrijd tussen Barça 3 en Unitas 2 uit Gorinchem slaan de stoppen door bij een 21-jarige Bredanaar. Een speler van Unitas neemt het op voor een medespeler die door de Barça-voetballer belaagd wordt. Dat moet hij bekopen met een aantal klappen. Halverwege oktober, dit jaar, moet de voetballer zich bij de rechter melden in Rotterdam. Hij krijgt een boete van 400 euro.

  Massale knokpartij bij VVR - Barça, 14 december 2014
  Na het laatste fluitsignaal loopt het uit de hand. Supporters van beide ploegen gaan met elkaar op de vuist en er moet zelfs een ambulance naar Rijsbergen komen. Een 19-jarige speler van VVR wordt tegen de grond geduwd en tegen zijn hoofd geschopt. Als de politie arriveert, zijn de spelers en supporters van Barça al vertrokken. Barça krijgt 5 punten in mindering en een boete. 

  Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.