Volledig scherm
CAF-baas Ahmad Ahmed. © EPA

Afrika Cup mogelijk met meer landen

Afrikaanse landen komen morgen in het Marokkaanse Rabat bij elkaar om te praten over hervorming van de Afrika Cup. Onder de nieuwe voorzitter Ahmad Ahmed zal worden gesproken over uitbreiding van deelnemende landen van 16 naar 24.

Ook staat de frequentie van het toernooi, nu nog om de twee jaar en mogelijk later om de vier jaar, op de agenda. 

Ook wordt gesproken om de Afrika Cup in de zomer te houden in plaats van januari en februari. Dan raken veel Europese clubs midden in de competitie spelers kwijt. De voorganger van Ahmed, Issa Hayatou, weigerde eerder hervormingen omdat hij niet het verwijt wil krijgen te zijn bezweken aan de druk van Europese clubs. 

  1. Leeuwinnen na zege op België met perfecte score naar kwartfinale EK

    Leeuwinnen na zege op België met perfecte score naar kwartfinale EK

    De Oranjevrouwen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het EK. In Tilburg werd er gewonnen van België (2-1) waardoor Nederland na drie gewonnen groepswedstrijden poulewinnaar is geworden. Zaterdag speelt het in Doetinchem een kwartfinalewedstrijd tegen de nummer twee uit Poule B. Zowel Duitsland, Zweden of Rusland kan dan de tegenstander worden. Voor toernooidebutant België zit het toernooi erop. Sherida Spitse en uitblinkster Lieke Martens (via een Belgisch been) maakten de Nederlandse doelpunten.