Volledig scherm
Breakfast at Tiffany's met Audrey Hepburn. © kosteloos

Standbeeld Audrey Hepburn krijgt plek in Brussel

Een standbeeld van filmster Audrey Hepburn verhuist van het Zwitserse dorp Tolochenaz naar België. Het komt te staan op een groene plek in de straat waar de actrice (1929 - 1993) werd geboren, de Keienveldstraat in de Brusselse gemeente Elsene.

Hepburns zoon en de Zwitserse gemeente zijn voorstander van de verhuizing, zegt wethouder Nathalie Gilson van Elsene. ,,Een schitterende kans.'' Wanneer het beeld wordt verplaatst en wie opdraait voor de kosten van het transport is nog onduidelijk.

Hepburn woonde de eerste negen jaar van haar leven in de Keienveldstraat. Vorige week werd bekend dat een plein in Arnhem naar haar wordt vernoemd. De Britse actrice woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse stad.

  1. Linkin Park schrijft brief aan Chester: Onze harten zijn gebroken

    Linkin Park schrijft brief aan Chester: Onze harten zijn gebroken

    Linkin Park heeft een emotionele brief geschreven aan hun frontman Chester Bennington, die donderdag een einde aan zijn leven maakte. De bandleden laten weten dat er in de 'familie' ongeloof heerst en dat ze diep verdrietig zijn. ,,Onze liefde voor het maken van muziek is onlosmakelijk. Hoewel we niet weten welk pad onze toekomst zal kiezen, weten we dat elk van onze levens beter was door jou. Bedankt voor dat cadeau. We houden van je en missen je'', schrijven ze aan Bennington.