Volledig scherm
© AP

Soulzanger Cuba Gooding Sr. (72) overleden

De Amerikaanse soulzanger Cuba Gooding Sr., bekend van zijn hit Everybody Plays The Fool uit 1972, is gisteren op 72-jarige leeftijd overleden. Het lichaam van de zanger werd gevonden in zijn auto in Woodland Hills, Californië.

Gooding Sr. is de vader van Oscarwinnaar Cuba Gooding Jr. (49). Volgens TMZ​ probeerdeb hulpdiensten nog om de zanger te reanimeren nadat ze hem aantroffen, maar dit mocht niet meer baten. 

Omdat in de auto lege capsules werden gevonden waarin drugs zaten, wordt onderzocht of de zanger is overleden aan een overdosis. 

Gooding Sr. kreeg begin jaren 70 faam als leadzanger van de soulgroep The Main Ingredient. De band scoorde twee grote hits met de nummers
Everybody Plays the Fool (1972) en Just Don't Want to Be Lonely (1974). 

Jr.

Later was Gooding Sr. vooral bekend als de vader van acteur Cuba Gooding Jr. Die won in 1997 een Oscar voor zijn bijrol in de succesvolle speelfilm Jerry Maguire met Tom Cruise in de hoofdrol.

Cuba Gooding Sr. scheidde van zijn vrouw Shirley in 1974, maar het stel hertrouwde in 1995. Ze kregen naast Cuba Gooding Jr. nog drie kinderen. 

  1. Maassilo derde Nederlandse stop surfrockers Allah-Las in een week
    Update

    Maassilo derde Nederlandse stop surfrockers Allah-Las in een week

    De Maassilo in Rotterdam zou voor de Allah-Las de derde Nederlandse stop worden in een week tijd. Vanavond werd het optreden van de Amerikaanse rockband afgelast in verband met terreurdreiging. Allah-Las trad dinsdagavond op in Groningen tijdens het festival Noorderzon in het Noorderplantsoen en zondagavond in Venlo tijdens het Zomerparkfeest. Morgenavond worden ze verwacht in Warschau in Polen. Ze sluiten het Europese deel van hun tour vrijdag en zaterdag af in Frankrijk.