Volledig scherm
© ANP

Voortaan boetes bij plaatsen illegaal bord in Rucphen

Voortaan boetes bij plaatsen illegaal bord in RucphenRUCPHEN - De gemeente Rucphen wil eerst schoon schip maken met het verwijderen van tientallen illegale borden langs Rucphense wegen en zodra de boel op orde is strenger gaan handhaven. Wie in de toekomst nog ergens zomaar een bord langs de kant van de weg plaatst, kan rekenen op een flinke boete.

Die toezegging heeft wethouder Laura Matthijssen woensdagavond aan de Rucphense gemeenteraad gedaan. De politieke partijen hebben er toch al grote moeite mee dat het verwijderen van illegale borden en het plaatsen van nieuwe bewegwijzering veel meer gaat kosten dan aanvankelijk was begroot.

Eerst werd er gesproken over een investering van 10.000 euro, maar dat is 80.000 euro geworden omdat het college behalve toeristische attracties ook maatschappelijke instanties wil vermelden op de nieuwe borden. Daarvoor zijn veel meer borden nodig.

Voor 1 april wil de gemeente klaar zijn met deze klus. Alleen al het verwijderen van oude borden kost 17.000 euro, een bedrag waar de Rucphense fracties behoorlijk van zijn geschrokken.