Volledig scherm
© Martin Ommering

Vliegende brigade tegen drugsoverlast in Roosendaal

ROOSENDAAL - Roosendaal gaat werken met een 'vliegende brigade' tegen de overlast van drugshandel op straat en de productie van drugs in vooral de woonbuurten.

Het gaat om een eigen initiatief van burgemeester Jacques Niederer, bedoeld om sneller te kunnen reageren op meldingen van bewoners over drugsoverlast. "De politie doet al heel veel, maar ik wil de bestrijding uit de anonimiteit halen. Burgers hebben vaak het gevoel dat er niets met hun meldingen wordt gedaan. Niets is minder waar, maar het is lang niet altijd zichtbaar voor de mensen omdat er bijvoorbeeld agenten in burger rondlopen. Je moet dit zien als een extra inspanning om heel snel tot actie over te gaan."

Drugssquad

De vliegende brigade is door Niederer gedoopt tot 'drugssquad', zeg maar een aparte eenheid die wordt samengesteld uit politiemensen en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente. Per 1 januari beschikt politiedistrict De Markiezaten over een Flexteam van 20 formatieplaatsen. Niederer kan voor de drugssquad putten uit dienders van dit Flexteam, aangevuld met boa's. Politie en justitie zijn akkoord met de vliegende brigade.

De drugsbestrijding lag voorheen in Roosendaal en Bergen op Zoom in handen van politieteam Courage. Dat is inmiddels ingebed in de reguliere politiesterkte. De nieuwe drugssquad wordt alleen in Roosendaal ingezet. "Het is een Roosendaals initiatief voor onze inwoners", aldus Niederer die benadrukt dat burgers moeten doorgaan met het melden van verdachte personen of situaties.

  1. 100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    BERGEN OP ZOOM - Leven zonder afval? Het kan. Maar begin bij de boodschappen. Dat zegt Emily-Jane Lowe, die met haar gezin in Baarn vrijwel geheel restafval-vrij leeft. ,,Pfoe, had ik die tips maar bij het begin van het project gehoord'', verzucht Adinda Stroop uit Bergen op Zoom. Zij was een van de deelnemers aan het Saver-project 100-100-100 en heeft 100 dagen lang geprobeerd zo weinig mogelijk restafval te produceren.
  2. Djuri den Tuinder stoomt St. Caecilia klaar voor uitwisselingsconcert

    Djuri den Tuinder stoomt St. Caecilia klaar voor uit­wis­se­lings­con­cert

    ZEGGE - Amper twee weken dirigent en nu al staat Djuri den Tuinder voor de uitdaging het opleidingsorkest en A-orkest van Harmonie en Tamboerskorps St. Caecilia klaar te stomen voor het Gemeentelijk Uitwisselingsconcert in gemeenschapshuis Nieuwenberg op 2 april. De 30 jarige Den Tuinder uit Zevenbergen heeft er echter alle vertrouwen in.. ,,Het is een leuk orkest met de gemoedelijke dorpssfeer van ons kent ons. Maar het is vooral een groep die bereid is serieus te werken.''