Volledig scherm
© Peter van Trijen/het fotoburo

Terug in de klas bij meneer Rockx in Hoeven

HOEVEN – In 1974 zaten ze als tienjarigen met 44 meisjes in de vijfde klas van de lagere Mariaschool in Hoeven bij meneer Frank Rockx (62)

Hun schoolmeneer stopte onlangs en kreeg een groot deel van zijn eerste groep afgelopen zaterdag terug in zijn lokaal als 50-jarige dames. Ook juffrouw Marlies Buijnsters (63) die eveneens na 44 jaar afscheid nam, en juffrouw Ria van den Bosch (69) kwamen meegenieten.

In het Hart van Hoeven verzamelde de grote groep oud-leerlingen zich om daarna massaal als ware het een grote schoolklas naar de oude school te gaan die tegenwoordig de Lindenlommer heet. Frank Rockx krijgt zijn dames goed stil om oude herinneringen op te halen.

Meer in BN DeStem van maandag

Volledig scherm
© RGBStock
  1. 100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    BERGEN OP ZOOM - Leven zonder afval? Het kan. Maar begin bij de boodschappen. Dat zegt Emily-Jane Lowe, die met haar gezin in Baarn vrijwel geheel restafval-vrij leeft. ,,Pfoe, had ik die tips maar bij het begin van het project gehoord'', verzucht Adinda Stroop uit Bergen op Zoom. Zij was een van de deelnemers aan het Saver-project 100-100-100 en heeft 100 dagen lang geprobeerd zo weinig mogelijk restafval te produceren.
  2. Djuri den Tuinder stoomt St. Caecilia klaar voor uitwisselingsconcert

    Djuri den Tuinder stoomt St. Caecilia klaar voor uit­wis­se­lings­con­cert

    ZEGGE - Amper twee weken dirigent en nu al staat Djuri den Tuinder voor de uitdaging het opleidingsorkest en A-orkest van Harmonie en Tamboerskorps St. Caecilia klaar te stomen voor het Gemeentelijk Uitwisselingsconcert in gemeenschapshuis Nieuwenberg op 2 april. De 30 jarige Den Tuinder uit Zevenbergen heeft er echter alle vertrouwen in.. ,,Het is een leuk orkest met de gemoedelijke dorpssfeer van ons kent ons. Maar het is vooral een groep die bereid is serieus te werken.''