Drukte bij Poolse winkel aan de Molenstraat in Roosendaal. Omwoners ervaren overlast van de bezoekers van de Poolse supermarkten.
Volledig scherm
Drukte bij Poolse winkel aan de Molenstraat in Roosendaal. Omwoners ervaren overlast van de bezoekers van de Poolse supermarkten. © Edmund Messerschmidt / het fotoburo

Roosendaal start actie bij Poolse winkels

ROOSENDAAL - Rondom de twee Poolse supermarkten in de Molenstraat gaat de gemeente Roosendaal extra controleren op parkeroverlast en de overlast van ‘hang-Polen’. Dat liet een woordvoerder van de gemeente donderdagmiddag weten.


Buurtbewoners deden eerder hun beklag over over alcohol drinken op straat, urineren, afval, geschreeuw en parkeren waar dat niet mag. De eigenaar van één van de supermarkten gaf aan hier weinig tegen te kunnen doen, omdat hij zich concentreert op zijn eigen winkel en niet op wat er buiten gebeurt.

„We gaan in gesprek met de bewoner die de klacht bij ons duidelijk heeft gemaakt en de wijkmanager bespreekt de problematiek met de eigenaren van de winkels”, zegt de woordvoerder. „Aan die eigenaren vragen we wat zij zelf kunnen doen.”

Lees vrijdag meer in BN DeStem.

  1. Palm Parkies langer open, meer zitplaatsen én met foodtrucks

    Palm Parkies langer open, meer zitplaatsen én met foodtrucks

    BREDA -  Ook dit jaar strijkt Palm Parkies weer zeven avonden neer in Park Valkenberg. Voor muziek en bier wordt weer gezorgd, maar dit jaar ook voor foodtrucks en meer zitplaatsen. Breda is niet de enige plek waar Palm Parkies wordt georganiseerd. In Dordrecht, Bergen op Zoom en Roosendaal vindt het ook al jaren plaats. Ook op deze plekken zal het programma eerder starten bij lekker weer, er meer zitplaatsen zijn en foodtrucks.