archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Robert Hopstaken nieuwe voorzitter Alliance

roosendaal allianceRobert Hopstaken (62) is de nieuwe voorzitter van de Roosendaalse voetbalclub Alliance. Tijdens de ledenvergadering werd donderdagavond een nagenoeg compleet, twaalfkoppig bestuur aangesteld. Alleen naar een penningmeester wordt nog gezocht.

,,Vorig jaar leek het of we met drie bestuursleden overbleven. Daarom hebben we de noodklok geluid'', zegt vice-voorzitter Joost van Oosterhout die bij een bijzondere ledenvergadering in november alle leden heeft opgeroepen zich beschikbaar te stellen van vrijwilliger. ,,Het ging zo niet verder. Er komt van alles op ons af, zoals de overdracht van het onderhoud van de velden van de gemeente naar de sportclubs. We willen met ons eerste elftal naar de derde klasse, in de jeugdopleiding hebben we ambities en volgend jaar vieren we het honderdjarig bestaan van Alliance.''

Hopstaken werd 60 jaar geleden lid van Alliance waar hij het schopte tot het eerste elftal. Hij maakte uitstapjes naar RBC, waar hij in de jaren zestig een poosje betaald voetbal speelde en BSC, waar hij in het bestuur en de technische leiding zat. ,,Het is heel moeilijk om mensen te vinden voor zo'n functie. De club heeft me nodig. Daarom heb ik hier ja tegen gezegd. Inmiddels heb ik ervaring en ik ken veel mensen bij de club.'' Hopstaken heeft ook het streven om het clubgevoel bij Alliance te verbeteren.