Volledig scherm
Over het oude dak van Roosendaalse snoepfabriek Red Band (Cloetta) wordt een nieuw dak gebouwd. V.l.n.r. Charles van Voorst Vader, Roger Raats, Albert Zopfi. © foto: Koen Mol / hetfotoburo

Red Band fabriek in Roosendaal gaat uit zijn dak (fotoalbum en video)

ROOSENDAAL - Eigenaar Cloetta heeft veel vertrouwen in de Roosendaalse snoepfabriek die in de volksmond nog altijd Red Band wordt genoemd. Dat blijkt uit de investering die momenteel aan de Spoorstraat wordt uitgevoerd. Het dak wordt vervangen, precies boven het hart van de fabriek, de dropjesmachine.

Omdat de fabriek zoveel mogelijk moet doordraaien, plaatsen de bouwers eerst een compleet nieuw dak, waarna het oude dak vanaf de grond wordt verwijderd.

Lees donderdag een uitgebreid verhaal over de renovatie in BN DeStem en bekijk de video

Volledig scherm
Cloetta Roosendaal vlnr manager techniek Albert Zopfi, projectleider Roger Raats, kwaliteitsmanager Conny Slot, technical director Charles van Voorst Vader en manufacturing director Roosendaal Piet Vandenbroucke © Frank Timmers
Volledig scherm
  1. PvdA vraagt opheldering over toename gastreinen in West-Brabant

    PvdA vraagt opheldering over toename gastreinen in West-Brabant

    BERGEN OP ZOOM/DEN BOSCH De Statenfractie van de PvdA vraagt het dagelijks provinciebestuur opheldering over de toename van het aantal gastreinen in West-Brabant en Zeeland. De PvdA wil weten of het klopt dat het aantal treinen dat met gevaarlijke stoffen door deze regio rijdt, mogelijk op korte termijn oploopt tot 14.000 per jaar. De kans is groot dat daardoor de huidige risiconormen worden overschreden. Het gaat met name om lpg-treinen. 
  2. Robots en domotica op West-Brabantse gezondheidsbeurs

    Robots en domotica op West-Brabantse ge­zond­heids­beurs

    ROOSENDAAL - Hoe kun je zo lang mogelijk thuis blijven wonen? En hoe blijf je zo lang mogelijk gezond? Twee vragen die centraal staan op de eerste West Brabantse Gezondheidsbeurs, die vandaag van start ging in de tot beurshal omgebouwde manege Den Goubergh aan de Oude Ettensebaan in Roosendaal. Twee dagen lang zijn daar de nieuwste mogelijkheden te zien om met het strammer wordende lijf toch zelfstandig te blijven functioneren.