Oude vliegtuigen boven vliegveld Seppe
Volledig scherm
Oude vliegtuigen boven vliegveld Seppe

Overtredingen van piloten op vliegveld Seppe verontrusten B&W Halderberge niet

BOSSCHENHOOFD - Het gemeentebestuur van Halderberge zag in de rapportages van de Onderzoeksraad voor Veiligheid geen aanleiding de gemeenteraad te informeren over overtredingen van piloten op vliegveld Seppe. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een reactie op vragen van raadslid Jan Zagers van Progressief Halderberge. Hij zag in de media verontrustende berichten voorbij komen, maar volgens het college komt geen onrustig beeld naar voren.

Uit cijfers van de Luchtvaartpolitie blijft dat er afgelopen jaar één luchtongeval was waarbij een parachutist een enkel brak en zes keer met enkel materiële schade. Vier keer was het vliegtuig te zwaar beladen, waren de papieren verlopen of verkeerd opstijgen of landen.

Zagers concludeerde uit de rapportages dat de zelfreflectie van sommige piloten erg laag is. Uit rapportages van de Luchtvaartpolitie concludeert het college dat er 35 controledagen waren op onder meer het gebruik van alcohol en drugs. Daarbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

Het college zegt regelmatig te overleggen met de vliegvelddirectie en ook de wijkagent en de luchtvaartpolitie hebben regelmatig contact. ,,Binnen het Crose-overleg wordt gepraat met omwonenden over de veiligheid op het vliegveld en worden incidenten besproken'', reageert het college.