Volledig scherm
© Thinkstock

Naakte, bebloede man (29) ontsnapt aan gijzeling in berging van flatgebouw in Roosendaal

ROOSENDAAL - In de Christiaan Huijgensstraat en de Radarstraat in Roosendaal zijn dinsdagmiddag twee mannen aangehouden voor het gijzelen en mishandelen van een man.

De politiemeldkamer kreeg rond 16.20 uur een melding dat een naakte man de gymzaal van basisschool De Vlindertuin aan de Van der Waalsstraat in Roosendaal was binnengelopen. Hij zat onder het bloed en vertelde dat hij die middag in de buurt van de school in een berging van een flatgebouw tegen zijn wil was vastgehouden. Hij kon op een onbewaakt moment via een klein raampje ontsnappen en had zijn toevlucht in de gymzaal gezocht, waar op dat moment wijkactiviteiten aan de gang waren. Geen hulp Volgens politiewoordvoerder Alwin Don belde de man na zijn ontsnapping bij een aantal huizen in de buurt aan, maar wilde niemand hem opvangen. Ook een automobilist verleende geen hulp. ,,De man is ten einde raad naar de school gegaan, waar hij wel werd opgevangen", aldus de woordvoerder, die aangaf dat voor zover hem bekend niemand de politie heeft gebeld met de mededeling dat er een naakte man rondliep. Geen kinderen Kees Boeren, woordvoerder van KPO Roosendaal, de onderwijskoepel waar De Vlindertuin onder valt, zei woensdag dat er op het moment dat de man de zaal binnenkwam, geen kinderen meer op school aanwezig waren. ,,Het was na schooltijd en bovendien is de man niet in de school geweest, alleen in de gymzaal. Die staat los van de school en heeft een aparte ingang." Boeren kon niet zeggen wat voor activiteiten er op dat moment plaatsvonden. ,,De gymzaal wordt na schooltijd verhuurd voor allerlei wijkactiviteiten van de wijk Kalsdonk." Signalement
Agenten gingen naar de school en spraken met de 29-jarige inwoner uit Roosendaal. Hij vertelde zijn verhaal en gaf een signalement door van de drie daders. Het slachtoffer werd in de school onderzocht door medewerkers van de ambulancedienst, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Aanhoudingen
Agenten hielden rond 16.50 uur in de Radarstraat een 20-jarige inwoner uit Dordrecht aan vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het incident. Het slachtoffer wees de plaats aan waar hij eerder was vastgehouden. Het bleek te gaan om het flatgebouw aan de Christiaan Huijgensstraat. Hierop stelden agenten een onderzoek in. Om 17.25 uur kwam een man aangelopen, die aan het signalement voldeed van een van de daders. Hij werd aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Roosendaal. Beide mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht.

Aangifte
De politie stelt een onderzoek in naar het incident, dat vermoedelijk rond 13.30 uur is begonnen. Het slachtoffer heeft dinsdagavond op het politiebureau in Roosendaal aangifte gedaan. De aangehouden mannen kregen dinsdagavond te horen dat ze langer worden vastgehouden. Ze zijn woensdag verhoord. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.