Het door de gemeente Roosendaal aangekochte PostNL-pand aan de Oostelijke Havendijk.
Volledig scherm
Het door de gemeente Roosendaal aangekochte PostNL-pand aan de Oostelijke Havendijk. © peter van trijen/pix4profs

Innovitapark strijkt neer in leegstaand PostNL-pand in Roosendaal

ROOSENDAAL - De kogel is door de kerk. Het eerder aangekondigde Innovitapark krijgt nog voor de zomer vorm in het vorig jaar door de gemeente Roosendaal aangekochte PostNL-pand aan de Oostelijke Havendijk.

Dat meldt René Verhoeven die door StartersCentra West-Brabant is ingehuurd om het Innovitapark tot stand te brengen. Het biedt ruimte aan (beginnende) ondernemers met vernieuwende ideeën op het gebied van gezond leven, welzijn en zorg. 

Ondernemers
Verhoeven is al in gesprek met enkele ondernemers die zich er willen vestigen. ,,Denk bijvoorbeeld aan nieuwe technologie voor 'slimme' medische diagnoses en een app die ouderen als alarmering kunnen gebruiken'', geeft Verhoeven twee voorbeelden. Hij is zelf als ondernemer ook actief op dit terrein. 

Het PostNL-pand ligt op steenworp afstand van de zorgboulevard en het Care Innovation Center in het Kellebeek College. Hierdoor ontstaat een clustering van innovaties in de zorg en zitten ondernemers en studenten dicht bij elkaar. 

Nieuwbouw
Pal naast het Innovitapark komt bovendien de nieuwbouw van Avans Hogeschool Breda. Avans wil in Roosendaal een tweejarige opleiding starten voor een Associate degree; dat is een onderwijsniveau tussen mbo-4 en hbo-bachelor. Verhoeven ziet al voor zich hoe studenten van Avans in de toekomst ook aan de slag gaan in het Innovitapark. Het Stadsoeversgebied krijgt hierdoor niet alleen een functie voor woningbouw, maar ook als onderwijs- en ondernemershotspot.

Wethouder
Wethouder Toine Theunis bevestigt dat de gemeente het PostNL-pand voor vijf jaar ter beschikking stelt. Verhoeven is blij dat de gemeente het leegstaande gebouw ook gebruiksklaar maakt. ,,Het pand kampte met lekkages. Maar er wordt bijvoorbeeld ook een alarm aangelegd.'' 

Huurpenningen hoeft het Innovitapark niet te betalen. De huur die individuele ondernemers betalen, wordt direct weer geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van het Innovitapark. Ook de provincie investeert de komende twee jaar in het park.

Verhoeven is voor anderhalve dag per week ingehuurd. Behalve voor StartersCentra West-Brabant behartigt hij de belangen van Kellebeek College en  Care Innovation Center. Het park krijgt een bovenregionale functie. 

,,Van Breda tot Dordrecht en Vlissingen.''

Oostelijke Havendijk in Roosendaal
Volledig scherm
Oostelijke Havendijk in Roosendaal © Google Streetview
  1. Palm Parkies langer open, meer zitplaatsen én met foodtrucks

    Palm Parkies langer open, meer zitplaatsen én met foodtrucks

    BREDA -  Ook dit jaar strijkt Palm Parkies weer zeven avonden neer in Park Valkenberg. Voor muziek en bier wordt weer gezorgd, maar dit jaar ook voor foodtrucks en meer zitplaatsen. Breda is niet de enige plek waar Palm Parkies wordt georganiseerd. In Dordrecht, Bergen op Zoom en Roosendaal vindt het ook al jaren plaats. Ook op deze plekken zal het programma eerder starten bij lekker weer, er meer zitplaatsen zijn en foodtrucks.