Volledig scherm
© Thinkstock

Hoe kon cocaïne vanaf Breda International Airport worden gesmokkeld?

SEPPE - ChristenUnie-SGP en de Partij voor de Dieren hebben bij de provincie vragen gesteld over de drugssmokkel via Breda International Airport die vorige week bekend werd. De partijen zijn 'geschrokken' dat er onopgemerkt twaalf kilo cocaïne aan boord van een vliegtuig in Bosschenhoofd kon komen.

In december werd in Engeland een man opgepakt met 12 kilo coke. Hij had dit via een vliegtuig dat was opgestegen op Breda International Airport naar Groot Brittannië gesmokkeld. Het vliegveld in Seppe werd pas vorige week op de hoogte gebracht van het incident.

De ChristenUnie-SGP en de Partij voor de Dieren zijn zeer bezorgd en willen van de provincie weten of de organisatie op Breda International Airport toereikend is voor dit soort criminaliteit.

  1. Laboratoria en een proeffabriek: Cosun verhuist naar terrein Suikerfabriek in Dinteloord

    Laboratoria en een proeffabriek: Cosun verhuist naar terrein Suikerfabriek in Dinteloord

    DINTELOORD/STAMPERSGAT - De afspraak voor een eerste rondgang door het Cosun Food Technology Centre (CFTC) in wording is een paar keer uitgesteld. Deels omdat de bouw door door het faillissement van co-aannemer Imtech met ruim een jaar is vertraagd. Maar ook omdat directeur new business van Cosun, Gert de Raaff de nieuwbouw als het nieuwe visitekaartje van de agro-industriële coöperatie beschouwt. ,,Penvoerder Hurks is nu volop met de afwerking bezig, het eindresultaat komt in zicht. Weest welkom, maar vergeet ook de officiële opening in oktober niet'', wenkt hij met een joviaal gebaar de nieuwsgierige journalist en fotograaf.