Het voormalige hotel dat wordt gesloopt
Volledig scherm
Het voormalige hotel dat wordt gesloopt © Frank Timmers

'Handen af van Zonneland'

zonneland commissieROOSENDAAL - Buren van het voormalige Parkhotel Zonneland tussen Nispen en Roosendaal lieten donderdagavond aan de Roosendaalse gemeenteraad weten geen enkele trek te hebben in een woonvoorziening voor 160 arbeidsmigranten. Uitzendbureau Pollux heeft het terrein gekocht en vindt in de gemeente een medestander voor de huisvesting van de voornamelijk Poolse uitzendkrachten.

De buren voelen zich overvallen door het plan en verwijten de gemeente achter de schermen te hebben meegewerkt. ,,Formeel heeft de gemeente aan haar informatieplicht voldaan, maar wij weten bij de publicatie van plannen zo niet direct waar het om gaat. Waarom zijn wij niet vooraf in het proces meegenomen en geïnformeerd? Nu moesten wij het in de krant lezen'', aldus Manon van Galen die namens alle 25 buurtbewoners zegt te spreken.

Ze zegt niet te zijn geïnformeerd door Pullux, dat bedrijf heeft aangegeven alle naaste buren te hebben ingelicht. De buren vrezen overlast van de nieuwe bewoners en een aantasting van het natuurgebied door rondslingerend afval. ,,We kwamen hier wonen in een oude boerderij en hebben twee weilanden teruggegeven aan de natuur. De dieren die daar verblijven zijn hun leven straks niet meer veilig'', zei Terry Elsten die 400 meter verderop in de Oude Turfvaartsestraat woont. Zij wijst op een fietsroute die langs Zonneland komt te liggen.

,,Blijf af van Zonneland'', was haar strijdkreet. Van een duidelijk actiecomité is volgens Elsten geen sprake, volgens haar komt binnenkort een groep bewoners bijeen.

Van Galen wees op de wens van de buurt om geen migrantenhotel, maar een zorghotel op het terrein te bouwen.

  1. Laboratoria en een proeffabriek: Cosun verhuist naar terrein Suikerfabriek in Dinteloord

    Laboratoria en een proeffabriek: Cosun verhuist naar terrein Suikerfabriek in Dinteloord

    DINTELOORD/STAMPERSGAT - De afspraak voor een eerste rondgang door het Cosun Food Technology Centre (CFTC) in wording is een paar keer uitgesteld. Deels omdat de bouw door door het faillissement van co-aannemer Imtech met ruim een jaar is vertraagd. Maar ook omdat directeur new business van Cosun, Gert de Raaff de nieuwbouw als het nieuwe visitekaartje van de agro-industriële coöperatie beschouwt. ,,Penvoerder Hurks is nu volop met de afwerking bezig, het eindresultaat komt in zicht. Weest welkom, maar vergeet ook de officiële opening in oktober niet'', wenkt hij met een joviaal gebaar de nieuwsgierige journalist en fotograaf.