Ambiance bij een optreden op Palm Parkiees in Roosendaal van Wipneus en Pim.
Volledig scherm
Ambiance bij een optreden op Palm Parkiees in Roosendaal van Wipneus en Pim. © Archieffoto Edmund Messerschmidt

‘Familiefeestje’ Parkies blijft in Roosendaal (video)

ROOSENDAAL - Als het aan de organisatie ligt, komt er volgend jaar zeker weer een Palm Parkies in Roosendaal. Dat zegt manager Jessy van Dijck van Palm Parkies.

„Wij hebben absoluut de intentie om in Roosendaal te blijven. Eind van de zomer gaan we met de gemeente het afgelopen seizoen evalueren en plannen maken voor volgend jaar.”

Palm Parkies draait in Roosendaal op een beperkter budget dan in andere steden. Het contract met de vaste sponsoren in Roosendaal, de Rabobank en Rosada, liep in 2014 af. In steden als Bergen op Zoom en Breda is het budget bovendien groter, omdat de gemeente daar meer bijdraagt.

Roosendaal steunt het evenement met een relatief kleine subsidie. Daarnaast draait Palm Parkies hier op de steun van sponsoren uit Nederland en België die het evenement op álle locaties steunen.

„Dat betekent dat we het geld in Roosendaal ergens anders vandaan moeten halen, met name uit de horeca-inkomsten”, legt Van Dijck uit.

  1. Palm Parkies langer open, meer zitplaatsen én met foodtrucks

    Palm Parkies langer open, meer zitplaatsen én met foodtrucks

    BREDA -  Ook dit jaar strijkt Palm Parkies weer zeven avonden neer in Park Valkenberg. Voor muziek en bier wordt weer gezorgd, maar dit jaar ook voor foodtrucks en meer zitplaatsen. Breda is niet de enige plek waar Palm Parkies wordt georganiseerd. In Dordrecht, Bergen op Zoom en Roosendaal vindt het ook al jaren plaats. Ook op deze plekken zal het programma eerder starten bij lekker weer, er meer zitplaatsen zijn en foodtrucks.