Ambiance bij een optreden op Palm Parkiees in Roosendaal van Wipneus en Pim.
Volledig scherm
Ambiance bij een optreden op Palm Parkiees in Roosendaal van Wipneus en Pim. © Archieffoto Edmund Messerschmidt

‘Familiefeestje’ Parkies blijft in Roosendaal (video)

ROOSENDAAL - Als het aan de organisatie ligt, komt er volgend jaar zeker weer een Palm Parkies in Roosendaal. Dat zegt manager Jessy van Dijck van Palm Parkies.

„Wij hebben absoluut de intentie om in Roosendaal te blijven. Eind van de zomer gaan we met de gemeente het afgelopen seizoen evalueren en plannen maken voor volgend jaar.”

Palm Parkies draait in Roosendaal op een beperkter budget dan in andere steden. Het contract met de vaste sponsoren in Roosendaal, de Rabobank en Rosada, liep in 2014 af. In steden als Bergen op Zoom en Breda is het budget bovendien groter, omdat de gemeente daar meer bijdraagt.

Roosendaal steunt het evenement met een relatief kleine subsidie. Daarnaast draait Palm Parkies hier op de steun van sponsoren uit Nederland en België die het evenement op álle locaties steunen.

„Dat betekent dat we het geld in Roosendaal ergens anders vandaan moeten halen, met name uit de horeca-inkomsten”, legt Van Dijck uit.

  1. Djuri den Tuinder stoomt St. Caecilia klaar voor uitwisselingsconcert

    Djuri den Tuinder stoomt St. Caecilia klaar voor uit­wis­se­lings­con­cert

    ZEGGE - Amper twee weken dirigent en nu al staat Djuri den Tuinder voor de uitdaging het opleidingsorkest en A-orkest van Harmonie en Tamboerskorps St. Caecilia klaar te stomen voor het Gemeentelijk Uitwisselingsconcert in gemeenschapshuis Nieuwenberg op 2 april. De 30 jarige Den Tuinder uit Zevenbergen heeft er echter alle vertrouwen in.. ,,Het is een leuk orkest met de gemoedelijke dorpssfeer van ons kent ons. Maar het is vooral een groep die bereid is serieus te werken.''