Wortelboer en Van Baal naar het ‘grote’ Oranje

HOCKEY – Floris Wortelboer en Milan van Baal zijn door bondscoach Max Caldas geselecteerd voor het Nederlands hockeyteam. Voor de twee talentvolle spelers, die ondanks een onderling verschil in leeftijd beide woonachtig zijn in Teteringen, is het de eerste uitverkiezing voor het ‘grote’ Oranje, ook al betreft het een trainingsgroep van dertig.

Floris Wortelboer is net terug van het WK met Jong Oranje in India, waar ondanks het bereiken van de kwartfinale geen eremetaal werd behaald. Hij speelt nu voor het tweede seizoen bij hoofdklasse Den Bosch, na daarvoor bij Push te zijn opgegroeid. De selectie van Milan van Baal mag toch wel verrassend genoemd worden. Hij groeide eveneens op bij Push, kwam daarna enkele jaren uit voor Zwart-Wit en speelt nu eveneens in de hoofdklasse bij landskampioen Oranje-Rood uit Eindhoven.

De selectie van Max Caldas gaat in de tweede helft van januari naar Kaapstad voor een trainingsstage. Namens Oranje-Rood zitten ook Joep de Mol en Mark Rijkers bij de groep. Ook zij kwamen in het verleden voor Push uit, om daar ervaring op te doen.

  1. Push kan plaatsing voor play-offs vergeten

    Push kan plaatsing voor play-offs vergeten

    HOCKEY - De hockeyvrouwen van Push, vorig seizoen nog actief in de hoofdklasse, kunnen plaatsing voor de play-offs om promotie naar het hoogste niveau uit het hoofd zetten. Uit bij Helmond werd met 2-1 verloren en het gat met de bovenste twee is daarmee inmiddels opgelopen tot tien punten. De mannen van Push en Breda verloren punten, maar houden plaatsing voor de play-offs nog in het oog. De mannen van Zwart-Wit boekten hun eerste overwinning van het seizoen.