Volledig scherm
Emma Colenbrander van Breda in duel met Nicole Eulderink van DSHC. © Else Loof / Pix4Profs

Valse start voor hockeyvrouwen Breda

HOCKEY – De inzet was er, maar de punten wisten de vrouwen van Breda in de eerste wedstrijd van het seizoen niet te behouden. De Delftse studentes van DSHC wonnen met 1-3, door uiterst effectief met de kansen om te gaan.

Breda wilde aanvallen, maar kwam hier vooral in de eerste helft maar met moeite aan toe. DSHC stelde hier goed uitgevoerde aanvallen tegenover, en in tegenstelling tot Breda was het in de eindfase wel doeltreffend met de kansen.

Voor de pauze scoorde Christine van Diemen de 0-1. Na rust drong Breda aan en mochten de gasten hun keepster bedanken dat de voorpsprong behouden bleef. Uit een counter maakte de van Pelikaan uit Roosendaal gekomen Pippi Eikhout er 0-2 van. Annelot Molenaar bracht in de slotfase de spanning nog even terug, maar toen meteen hierop Eline Knol er 1-3 van maakte, was het duel in de eerste klasse B beslist.

  1. Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Verdediging NAC na twee ruime nederlagen onder vergrootglas

    Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, dat is niet wat je wil als herintreder. Een evenaring van het negatieve clubrecord uit 2007 toen NAC van FC Groningen (0-3) en Feyenoord (5-0) een pak op de broek kreeg. Dat de topteams Vitesse (4-1) en PSV (1-4) de verborgen gebreken bij de start van de competitie feilloos blootleggen, is alleen maar goed, zegt Menno Koch. ,,Als je van een kleinere ploeg met 1-0 verliest, heb je minder snel het idee dat je ergens aan moeten werken."