Roos Nederstigt
Volledig scherm
Roos Nederstigt © Chris van Klinken/Pix4Profs

Tennisster Roos Nederstigt leert veel in VS

TENNIS - De 18-jarige Roos Nederstigt uit Halsteren vertrok vorig jaar augustus naar Amerika om daar niet alleen te tennissen, maar ook te studeren. Ze leerde veel als sporter en studente aan de universiteit van Stockton. Deze zomer is ze enkele weken thuis in West-Brabant en speelt ook toernooien. Met succes.

Nederstigt speelde afgelopen seizoen partijen in Hawaii, Las Vegas, San Francisco, San Diego, Los Angeles en, o ja, pas won ze het Open Lobbelaer in Zevenbergen. Collegetennisster Roos Nederstigt (18) is even terug uit Amerika, voordat ze eind augustus opnieuw vertrekt naar het in Noord-Californië gelegen Stockton. Daar combineert ze het tennis met haar studie biochemie. De Halsterse kijkt tevreden terug op haar eerste jaar. „Dit past bij mij.”
Toch was het een sprong in het diepe, vorig jaar augustus. Toen haar moeder afscheid nam op de campus en de andere studenten nog niet gearriveerd waren, heeft ze even gehuild. „Dan ben je ineens héél alleen.” Maar al snel vond ze haar draai tussen haar teamgenoten uit Rusland, Oekraïne, Israël, Ecuador en Engeland. Nederstigt is als tennisster gegroeid. In Stockton ben je een Tiger, zoals de bijnaam van het team luidt. Elkaar onvoorwaardelijk steunen is een vereiste. „Als je dat onvoldoende doet, krijg je echt op je donder en volgt een nagesprek.”

Nu ze tijdelijk terug in Halsteren is, studeert ze online, speelde teamcompetitie voor het Bergse Smash en pakt af en toe een toernooitje mee. In Zevenbergen won ze in de finale van Loes Siderius, binnenkort doet ze in Bergen op Zoom mee aan het Krabben-toernooi. Maar in haar hoofd is ze alweer bezig met het nieuwe seizoen met Stockton. „Ik geniet daar elke dag. Ik speel en studeer in een geweldige omgeving.”

Morgen een uitgebreid interview in BN DeStem.

  1. Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in  afdaling Muur van Geraardsbergen

    Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in afdaling Muur van Geraardsbergen

    OUDENAARDE - Sjoerd van Ginneken is vandaag niet vertrokken voor de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde. De 24-jaar renner van Team Roompot  blijkt dinsdag bij een val in de openingsrit twee ribben te hebben gebroken. ,,Ik heb de koers nog wel uitgereden, maar voelde al direct dat mijn voorjaar voorbij was", zei de man uit Heerle nadat de artsen in het ziekenhuis van Oudenaarde twee gebroken ribben hadden geconstateerd.