Nadine Broersen in actie op de 100 meter horden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Volledig scherm
Nadine Broersen in actie op de 100 meter horden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. © ANP

Nadine Broersen sterk op de horden, minder bij het hoogspringen

RIO DE JANEIRO - Nadine Broersen is de zevenkamp op de Olympische Spelen begonnen met wisselend resultaat. Ze begon met een tijd van 13.56 op de 100 meter horen en werd daarmee tweede in haar heat. Met het hoogspringen kwam ze niet verder dan 1.77 meter. De atlete uit Dongen staat nu op de 17e positie met 1982 punten.

Anouk Vetter, net als Broersen lid van het Bredase Sprint, won haar heat op de horden in een tijd van 13.47. Bij het hoogspringen hield ze het ook op 1.77 meter. Vetter kroonde zich eerder dit jaar tot Europees kampioen op de zevenkamp. Nu staat ze 16e in de ranglijst.

In de Nederlandse nacht van vrijdag op zaterdag komen Broersen en Vetter nog in actie bij het kogelstoten en de 200 meter. De zevenkamp wordt morgen voortgezet met verspringen, speerwerpen en de 800 meter.

Lees hier alles over de Olympische Spelen.

  1. Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in  afdaling Muur van Geraardsbergen

    Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in afdaling Muur van Geraardsbergen

    OUDENAARDE - Sjoerd van Ginneken is vandaag niet vertrokken voor de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde. De 24-jaar renner van Team Roompot  blijkt dinsdag bij een val in de openingsrit twee ribben te hebben gebroken. ,,Ik heb de koers nog wel uitgereden, maar voelde al direct dat mijn voorjaar voorbij was", zei de man uit Heerle nadat de artsen in het ziekenhuis van Oudenaarde twee gebroken ribben hadden geconstateerd.