Mitchell Franken.
Volledig scherm
Mitchell Franken. © Bep Tielemans

Mitchell Franken verdedigt titel Pekkercross slim

ATLETIEK - In een spannende strijd over 9 kilometer wist Spado-atleet Mitchell Franken bij de Pekkercross opnieuw de winst naar zich toe te trekken.

Daar zag het er aanvankelijk niet naar uit. ‘Nieuwkomer’ Timo de Geus uit ’s Gravendeel voerde vanaf de start het deelnemersveld aan en sloeg al snel een flink gat. De senioratleet van AV Spirit uit Oud Beijerland was speciaal naar Oud Gastel gekomen om de strijd aan te gaan met Franken, een week na de pittige Spadocross waarin hij vlak achter de atleet uit Halsteren finishte. Franken schatte goed in dat De Geus ook in Pekkercross te voortvarend startte en sloeg in de slotfase toe.

Bij de vrouwen won Marisa Hopmans, ook uit Halsteren en sinds kort uitkomend voor De Langstraat, de cross over 5,3 kilometer overtuigend.

  1. Flikte Havik Ginnekenees Van Eerd in zijn thuiskoers?

    Flikte Havik Ginnekenees Van Eerd in zijn thuiskoers?

    WIELRENNEN - Drie man op het podium op de Ginnekenmarkt, waarbij de renner op het laagste treetje het gelukkigst oogt. Kelvin Bakx glimlacht breeduit en zwaait met zijn bloemen, terwijl nummer twee David van Eerd en winnaar Piotr Havik een gezicht als een oorwurm trekken. Tegenover de speaker zwijgen ze in alle talen over de oorzaak van de opzichtige verwondingen die beiden met zich meedragen, maar de oplettende toeschouwer legt de puzzelstukjes snel bij elkaar.