Mitchel Sonneveld uit Sprundel.
Volledig scherm
Mitchel Sonneveld uit Sprundel. © Peter van Trijen

Mitchel Sonneveld maakt pas op de plaats, maar wint wel

PAARDENSPORT - Even pas op de plaats maken en tóch met de hoofdprijs aan de haal gaan. Mitchel Sonneveld flikte hem dat in het Z-ZZ-springen in Reigershof.

Elf combinaties reden de barrage. Charlotte Broeders wees met Chili Pepper foutloos de weg. Christy Dictus had haar handen vol aan Flügel. Via een sluiproute was de Zundertse nog vier tellen sneller. Pal daarop flitste de Zeeuwse Marit Huige met Donna Corra naar de koppositie. Het hield geen stand. Sonneveld bleek nog sneller te kunnen met het eigen fokprodukt Derbyland.

Op het korte lijntje voorlangs naar de dubbel oxer-steil tegen het beschot. Daar lag de winst. Sonneveld pakte die. "Err zijn enkele paarden verkocht. Het is nu even kijken welke paarden de kar moeten gaan trekken.

  1. Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in  afdaling Muur van Geraardsbergen

    Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in afdaling Muur van Geraardsbergen

    OUDENAARDE - Sjoerd van Ginneken is vandaag niet vertrokken voor de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde. De 24-jaar renner van Team Roompot  blijkt dinsdag bij een val in de openingsrit twee ribben te hebben gebroken. ,,Ik heb de koers nog wel uitgereden, maar voelde al direct dat mijn voorjaar voorbij was", zei de man uit Heerle nadat de artsen in het ziekenhuis van Oudenaarde twee gebroken ribben hadden geconstateerd.