Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto

Merckx maakt kwartet vol in Zundert

ZUNDERT - Eddy Merckx heeft vrijdag voor de vierde keer in zijn biljartloopbaan het Van Beers-Son Kersttoernooi driebanden in Zundert op zijn naam geschreven. De 48-jarige Belg bleef in de finale de baas over de Duitser Martin Horn: 40-32 in 21 beurten.

Merckx startte voortvarend in de eindstrijd en leidde na zes beurten al met 21-7. Horn vocht daarna wel terug, maar kon Merckx nooit meer helemaal achterhalen.

Eerder op dag had Merckx in de halve finale ook de laatste Nederlander in het toernooi uitgeschakeld. Raimond Burgman ging met 40-33 in 34 beurten voor de bijl.

In de andere halve finale won Horn met 40-36 (21 beurten) van Roland Forthomme.

Merckx won het Zundertse invitatietoernooi eerder in 2003, 2007 en 2009.

  1. Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in  afdaling Muur van Geraardsbergen

    Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in afdaling Muur van Geraardsbergen

    OUDENAARDE - Sjoerd van Ginneken is vandaag niet vertrokken voor de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde. De 24-jaar renner van Team Roompot  blijkt dinsdag bij een val in de openingsrit twee ribben te hebben gebroken. ,,Ik heb de koers nog wel uitgereden, maar voelde al direct dat mijn voorjaar voorbij was", zei de man uit Heerle nadat de artsen in het ziekenhuis van Oudenaarde twee gebroken ribben hadden geconstateerd.