Jeroen Maas op weg naar de overwinning.
Volledig scherm
Jeroen Maas op weg naar de overwinning. © Joyce van Belkom/Pix4Profs

Maas en Verpaalen winnen 10 van ’t Aogje

BREDA - Jeroen Maas (Sprint) en Dyanne Verpaalen (Spiridon) waren het snelst op de 10 kilometer lange wedstrijd de 10 van ’t Aogje.

In een zeer bescheiden veld van wedstrijdlopers bleven ze de concurrentie voor. Maas moest in de slotfase nog even aanzetten om de sterk oprukkende Niels de Jong uit Chaam voor te blijven. Maas uit Breda won nipt van zijn clubgenoot in 32,16 minuten.

Verpaalen uit Rijen bracht een nieuw persoonlijk record op de klokken met 39,36 minuten. Met deze tijd bleef ze de Oosterhoutse Sandra Laros (Scorpio) honderd meter voor. De opkomst op de overige onderdelen was wel massaal waardoor deze loop weer groeide in omvang.

Lees morgen meer in het sportkatern van BN De Stem

  1. Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in  afdaling Muur van Geraardsbergen

    Sjoerd van Ginneken breekt twee ribben in afdaling Muur van Geraardsbergen

    OUDENAARDE - Sjoerd van Ginneken is vandaag niet vertrokken voor de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde. De 24-jaar renner van Team Roompot  blijkt dinsdag bij een val in de openingsrit twee ribben te hebben gebroken. ,,Ik heb de koers nog wel uitgereden, maar voelde al direct dat mijn voorjaar voorbij was", zei de man uit Heerle nadat de artsen in het ziekenhuis van Oudenaarde twee gebroken ribben hadden geconstateerd.